Onze atleten

Influencer verzet zich tegen promotie van ongezonde trend uit de jaren 90

Lucy Davis is een bekende pleitbezorger voor lichaamspositiviteit. Als iemand die voor zoveel verschillende sporten traint, voedt en traint ze haar lichaam voor functionaliteit boven esthetiek.

Ze heeft in het verleden openlijk gesproken over het worstelen met haar eigen lichaamsbeeld, maar door de jaren heen heeft ze geleerd te omarmen hoe haar lichaam zich aanpast aan nieuwe oefeningen.

Het is dus geen verrassing dat Lucy verontwaardigd was over een recent nieuwsartikel waarin de terugkeer van ‘heroïne chic’ werd aangekondigd, een ongezonde modetrend die populair was in de jaren negentig.

De terugkeer van de ongezonde jaren 90-stijl

In een Instagram-bericht waarin de schijnbare terugkeer van de trend wordt genoemd, beschrijft Lucy het als een blik “gekenmerkt door een bleke huid, donkere kringen, extreme dunheid / ondervoede kenmerken – allemaal eigenschappen die verband houden met misbruik van heroïne of andere drugs.”

Het lijkt erop dat Lucy dacht dat deze geromantiseerde kijk op ongezonde levensstijlen en lichaamsmisbruik tot het verleden behoorde, dus het is geen verrassing dat ze geschokt is om te zien dat de terugkeer ervan wordt gevierd.

“Er is niets glamoureus aan heroïne chic. Om dan te zeggen dat het in opkomst is. Dat ondervoed zijn, anorexia aanjagen, ongezond zijn is een nieuwe modetrend!”

Lichamen zijn geen trends

“Het is de 21e eeuw en we besteden aandacht aan het feit dat vrouwenlichamen modetrends zijn. Vrouwenlichamen zijn geen trends. Over eetstoornissen en drugsverslaving mag niet worden gesproken als een trend, ze moeten gewoon NIET worden verheerlijkt.”

Helaas is het niet nieuw dat vrouwenlichamen worden behandeld als modetrends, maar het is iets dat moet stoppen. Gelukkig zijn er vrouwen zoals Lucy die zich verzetten tegen deze schadelijke gang van zaken.

“Artikelen als deze zijn echt schadelijk voor mensen, vooral jonge meisjes die naar deze sociale media-inhoud zullen kijken. Het is niet voor niets in de jaren negentig achtergelaten.”

Kleding en kapsels zijn trends die komen en gaan, maar lichamen zijn geen trends. Ze kunnen niet in en uit de mode gaan, en de suggestie dat ze dat wel kunnen, kan ertoe leiden dat mensen zich schamen voor hoe ze eruitzien.

Geniet van je lichaam

Je lichaam is een wonderlijk iets. Houd ervan voor wat het is en vergeet wat het niet is. Vier het door jezelf goed van voeding te voorzien, te sporten en van het leven te genieten. Ontzeg jezelf nooit wat je leuk vindt uit schaamte.

Bericht om mee naar huis te nemen

De promotie van ongezonde en onrealistische lichaamsidealen in 2022 is een echte schande, maar het is goed om te zien dat mensen zoals Lucy Davis, die een groot platform hebben, terugduwen en het behandelen met de minachting die het verdient.

Als jij of iemand die je kent worstelt met lichaamsbeeld, geestelijke gezondheid of andere problemen, zoek dan professionele hulp.

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

Training

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

2021-07-14 07:00:51van Evangeline Howarth

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

Onze atleten

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

2022-03-18 20:00:57van Monica Green

Hybride atleet deelt haar trainingssplit

Onze atleten

Hybride atleet deelt haar trainingssplit

2022-11-05 07:00:52van Emily WilcockMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert