Onze atleten

Imani-Lara Lansiquot praat over alles wat met sprinten te maken heeft | Sprinting To victory

Of je nu een succesvolle atleet wilde worden toen je opgroeide, of dat nog steeds wilt worden, Imani-Lara Lansiquot deelt hier haar toptips voor een perfecte sprintstart.

Het is tijd om je hardloopschoenen af ​​te stoffen, een paar vrienden op te bellen en de baan op te gaan. Wees ook voorbereid over hoeveel druk je voeten moeten weerstaan ​​om naar de overwinning te racen – wij waren geschokt.

Top 3 tips

Handen

Handplaatsing is erg belangrijk voor sprintstarts. Idealiter op heupbreedte uit elkaar, met je gewicht naar voren geduwd door je vingertoppen en gelijkmatig verdeeld. Imani-Lara deelt in de video hoe ze ervoor zorgt dat haar handen altijd in de juiste positie zijn.

Rug

Wie wist dat de sleutel tot succes allemaal in de positie van jou rug zou kunnen liggen? Imani-Lara. Als je rug in de juiste positie is, zou je spanning in je benen moeten voelen – wat zal bijdragen aan een snelle start, wat van vitaal belang is voor een snelle sprint.

Projectie

Het laatste stukje van de overwinningspuzzel – projectie. Dit is wat uiteindelijk het verschil kan maken tussen een langzame en een vlotte start. Je moet er slechts voor zorgen dat je lichaam in voorwaartse richting de baan af gaat.

Bericht om mee naar huis te nemen

De volgende keer dat je op het de atletiekbaan bent en je innerlijke Imani-Lara roept, onthoud dan: handen, rug en projectie. Oh, en bunny hops … vergeet de bunny hops niet. We kijken ernaar uit om jullie allemaal naar de overwinning te zien schieten in 2024…

Meer weten over Imani-Lara?

LEES DIT OOK:

Run Like An Olympian | Sprint- en krachttraining met Imani-Lara Lansiquot

Training

Run Like An Olympian | Sprint- en krachttraining met Imani-Lara Lansiquot

2021-02-27 14:00:58van Evangeline Howarth

Wat is er voor nodig om een Olympische sprinter in 2021 te zijn? ​ Imani-Lara Lansiquot

Onze atleten

Wat is er voor nodig om een Olympische sprinter in 2021 te zijn? ​ Imani-Lara Lansiquot

2021-03-13 07:00:05van Evangeline HowarthEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.