Onze atleten

Een veranderend lichaam is normaal – hier is hoe je het kunt accepteren

“Ons lichaam kan ongelooflijke dingen doen.”

Lucy Davis vindt het leuk om zichzelf constant uit te dagen en haar lichaam tot het uiterste te pushen. Hierdoor verandert haar lichaam altijd door zich aan te passen aan de nieuwe oefening of sport die ze doet.

Maar dit is niet iets waar Lucy zich altijd prettig bij heeft gevoeld, en het heeft haar wat tijd gekost om het te omarmen.

Verandering

Lucy vertelde onlangs hoe haar veranderende lichaam zowel ‘een zegen als een vloek’ kan zijn. Nadat ze 5 kg was afgevallen aan het einde van haar training voor een 100 km race, voelde Lucy zich té zelfbewust over hoe haar lichaam was veranderd. Hoewel ze fysiek de sterkste was die ze ooit was geweest, had ze het mentaal zwaar.

Een paar maanden later “geniet ze van elk moment” door te zien hoe haar lichaam zich aanpast en verandert in een andere trainingsstijl.

Zelfs Lucy, die van haar lichaam houdt om wat het kan, worstelt soms met de manier waarop haar lichaam verandert. Maar lichaamsacceptatie is niet lineair – het is een reis met ups en downs.

Verandering accepteren

Lucy zei verder dat ze dol is op ‘hoe ons lichaam verandert’. Het is verbazingwekkend om na te denken over hoe ons lichaam zich aanpast aan nieuwe training – we zouden moeten waarderen hoe het in staat is tot ongelooflijke dingen.

Lucy weet dat er nog veel meer veranderingen zijn die haar lichaam zal doormaken gedurende haar leven, en ze kijkt er naar uit: “Ik zal opgewonden worden als mijn lichaam verandert om een ​​baby te dragen, om een ​​moeder te zijn, om te trainen voor een Ironman, om wat dan ok!

Elke verandering in je lichaam kan een nieuwe uitdaging zijn, een nieuw moment in het leven. Het kan een teken zijn van wat je wilt bereiken of wat je hebt bereikt – iets om trots op te zijn.

Welke uitdaging je je lichaam ook aangaat, het is belangrijk om te onthouden waar je vandaan komt en hoe je lichaam is veranderd.

Bericht om mee naar huis te nemen

Zelfs iemand die zo zelfverzekerd is als Lucy heeft momenten van twijfel over de manier waarop haar lichaam verandert als reactie op inspanning. Maar ze heeft geleerd het te omarmen.

Het is goed om eraan herinnerd te worden dat we nooit alleen zijn als het gaat om lichaamsacceptatie. Het is soms moeilijk, maar we moeten ons best doen om ons lichaam te waarderen voor alles wat het kan doen en niet te verstrikt raken in hoe het eruit ziet.

Meer zien van Lucy?

BEKIJK DIT OOK:

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

Training

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

2021-07-14 07:00:51van Evangeline Howarth

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

Onze atleten

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

2022-03-18 20:00:57van Monica Green

Hybride atleet deelt haar trainingssplit

Onze atleten

Hybride atleet deelt haar trainingssplit

2022-11-05 07:00:52van Emily WilcockMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert