Ga door naar belangrijkste inhoud
Mentale kracht

5 gezonde gewoonten die je leven zullen veranderen

5 gezonde gewoonten die je leven zullen veranderen
Joni McMullen
Schrijver en Expert11 maand Ago
Bekijk het profiel van Joni McMullen

Lucy Davis, hybride atleet en elite fitness-influencer, is een inspiratie als het gaat om het uitdagen van je lichaam en het hebben van plezier met je fitnessroutine.

Lucy gaat er prat op de juiste mentaliteit te hebben en gaat enorme fysieke uitdagingen aan - en ze schrijft dit vermogen toe aan vijf gewoonten die haar fysiek en mentaal sterker hebben gemaakt.

https://youtu.be/ki_DAgz3nbg

1. Geen sociale media na 21.30/22.00 uur

Lucy zegt dat ze de afgelopen twee jaar haar gebruik van sociale media heeft verminderd vlak voordat ze naar bed gaat.

Lucy heeft eerder geworsteld met een eetstoornis en ze zou getriggerd raken door dingen die ze online zag. Ze zou iets op haar Instagram zien dat haar van streek maakte of haar boos maakte net voordat ze ging slapen en dan in bed liggen en er lang over nadenken.

Nee zeggen tegen sociale media vanaf 21.30 uur helpt angst of stress te voorkomen wanneer je wilt ontspannen en tot rust wilt komen, klaar om een goede nachtrust te krijgen.

Lucy deelde ook een bijzonder statistiek: 'Als je vijf uur per dag op je telefoon zit, heb je tegen de tijd dat je 80 bent 12 jaar op je telefoon doorgebracht.'

Alles wat je overdag kunt doen om de telefoontijd te verminderen en je geest te ontspannen, is een goede gewoonte om op te pikken.

2. Prestatie boven esthetiek

De afgelopen twee jaar heeft Lucy zich meer gericht op prestaties dan op esthetiek, en dat heeft haar training leuker gemaakt.

Lucy houdt ervan om actief te zijn en haar lichaam op verschillende manieren uit te dagen - dus toen ze haar training baseerde op hoe ze eruitzag, was ze zo in haar routine geboord dat training een beetje ellendig werd.

Nu is Lucy een hybride atleet die hardloopt, fietst, lift en zwemt - en het heeft haar relatie met fitness veranderd. Focussen op prestaties en gezondheid is haar eerste zorg, en esthetiek is slechts een bijproduct van hoe Lucy traint.

Lucy's advies aan iedereen die niet van lichaamsbeweging houdt of zich verveelt door hun routine? ‘Haal een kleine switch en kijk of je iets anders kunt doen dat je op een andere manier raakt.’

Deze mentaliteitsverandering maakt een enorm verschil in hoe je training benadert en zorgt ervoor dat plezier wordt opgeroepen.

3. Hydratatie

Deze is een klassieker - maar volgens Lucy is hydratatie de sleutel tot alle onderdelen van een gezond leven.

Hier zijn slechts enkele van de redenen waarom Lucy gehydrateerd blijft:

  • Helpt je cognitief
  • Helpt je te focussen
  • Vermindert hoofdpijn
  • Houdt je lichaam op zichzelf afgestemd
  • Helpt dingen uit je systeem te spoelen en zorgt ervoor dat je lichaam blijft werken zoals het hoort

Lucy drinkt ongeveer 4 liter per dag maar de aanbevolen hoeveelheid is rond de 2 liter. Lucy heeft een fles van twee liter die ze de hele dag bijvult en stelt voor om in een fles te investeren om je te helpen herinneren.

Probeer een van deze:

Lucy's beste tip als je het moeilijk vindt om te onthouden om te hydrateren? Voeg wat siroop of sap toe aan je fles om het wat smaak te geven.

4. Balans met eten begrijpen en waarderen

Lucy groeide op als wedstrijdzwemmer en vond het moeilijk om deze gewoonte op te bouwen. Als ze meedeed, werd haar lichaamsvet gemeten en werd ze constant gewogen, wat leidde tot lichaamsdysmorfie en uiteindelijk een eetstoornis.

De belangrijkste verschuiving die Lucy maakte in haar relatie met eten, was afstand nemen van het idee dat er goed en slecht eten is.

Voedsel heeft verschillende voedingsdichtheden, maar dat maakt het niet goed of slecht. Alles moet met mate zijn, of dat nu een banaan is of een chocoladereep.

‘Mensen vragen me altijd of je snoep en chocolade eet? Drink je alcohol? En ja, met mate, ik heb het allemaal.’

‘Het is de balans vinden. Ik voed mijn lichaam om te presteren terwijl ik vroeger bang was voor eten. Eten is brandstof.’

Wees niet ontmoedigd als het tijd kost om deze gewoonte op te bouwen - het creëren van een evenwichtige levensstijl is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt.

5. Verbeter de manier waarop je tegen jezelf praat

‘Als mensen zijn we erg negatief. We zullen naar onszelf in de spiegel kijken, aan onze huid trekken, muggenziften, zeggen dat we dit of dat niet leuk vinden.'

Ongeveer een jaar geleden veranderde Lucy de manier waarop ze tegen zichzelf praatte door zichzelf dingen te vertellen die ze leuk vindt aan zichzelf, dingen waar ze goed in is en dingen die ze waardeert aan zichzelf.

Ze begon ook met het bijhouden van een dagboek, hoewel ze toegeeft dat ze het moeilijk vindt om het elke dag te doen, dus doet ze het gewoon wanneer ze voelt dat het nodig is.

Lucy moedigt iedereen aan om zichzelf vijf positieve dingen te vertellen als je een slechte dag hebt. Het kunnen evenementen of plannen zijn waar je naar uitkijkt, hobby's waar je op dit moment van geniet of affirmaties waar je van houdt.

Begin klein en positieve zelfpraat zal uiteindelijk een gewoonte worden.

Bericht om mee naar huis te nemen

Beetje anders dan de normale trainingsvideo's van Lucy, maar mentale gezondheid is minstens even belangrijk als fysieke gezondheid.

Mindset is een groot deel van fit zijn - je hebt maar één lichaam, dus blijf er alles aan doen om ervoor te zorgen.

Joni McMullen
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Joni McMullen
myprotein