Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Wat moeten je voedingsdoelen zijn na de lockdown?

Wat moeten je voedingsdoelen zijn na de lockdown?
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Resoluties. We doen het vaak op 1 januari. Een nieuw jaar is tenslotte een goed moment om doelen te stellen, of dat nu is om voort te bouwen op je bestaande prestaties of om een ​​nieuwe uitdaging aan te gaan.

We beginnen het jaar zoals we willen doorgaan, onze doelen nastreven en onze miniprestaties aanvinken. Maar als juli eraan komt, hoeveel van ons kunnen dan zeggen dat we nog steeds die doelen najagen die we in de wintermaanden hebben gesteld?

Met de recente heropening van sportscholen, wat is een betere tijd dan nu om onze doelen te herzien, zodat we elke sessie kunnen slopen? Of je nu bent teruggekeerd naar de sportschool of een nieuwe liefde hebt gevonden voor thuistraining, de heropening van de sportschool na de lockdown heeft velen van ons doen nadenken over hoe we ons opnieuw kunnen concentreren op onze doelen en wat deze zouden moeten zijn, inclusief wij.

Stel mini-doelen

SMART goals, FAST goals of CLEAR doelstellingen; telkens wanneer iemand een nieuw doel voorstelt, worden we omringd door afkortingen voor het stellen van doelen die haalbaar en haalbaar zijn. Welke naam je ook kiest, er zit een sterke reden achter het gebruik ervan: verantwoording.

Ons einddoel opdelen in kleinere doelen die we kunnen afvinken en wanneer we ze bereiken, is niet alleen een manier om jezelf verantwoordelijk te houden voor je doel, het moedigt je ook aan bij elke prestatie.

Als het je belangrijkste voedingsdoel is om je portiegrootte te verkleinen, begin dan met het verminderen van de portiegrootte van alleen het ontbijt en voeg dan lunch en diner toe.

Als je liever minder ongezonde tussendoortjes eet die gepaard gaan met de eetbuissessies die we allemaal hebben opgepikt via lockdown, stel dan een eerste doel om één filmmarathonsnack per week te verminderen.

Het is gemakkelijker om je snacks in de loop van de tijd te verminderen in plaats van de extra onnodige snacks helemaal weg te snijden op de 'cold turkey' manier.

Hier zijn 3 doelen die je als uitgangspunt kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je voeding op de goede weg is.

Doel # 1 - Concentreer je op wat je eet

Dit is het moment om je echt te concentreren op de ongewenste gewoonten die de afgelopen maanden zijn binnengeslopen. De regelmatige 'Ik ga mezelf gewoon verwennen'-opmerkingen stapelen op en kunnen je fitnessdoelen in de weg zitten.

Als je gaat zitten om te eten, probeer dan te eten weg van afleidingen zoals je telefoon, de tv of je geopende e-mails op je werklaptop.

Het is ook niet nodig om je eten te haasten, het gaat echt nergens heen! Neem de tijd om te kauwen en neem ten minste 20 minuten voordat je naar een toetje of een snack gaat om het gat te vullen - het kan zijn dat je gewoon tijd nodig had om het voedsel te verteren om een ​​vol gevoel te krijgen.

Doel # 2 - Snack slim

Snacks stapelen op en hebben veel gewicht als het gaat om onze voeding.

Als je bent gaan snacken met ongezonde opties terwijl je de optie hebt van een gezondere snack, neem dan even de tijd om na te denken over welke je echt nodig hebt.

Heb je vandaag echt dat tweede zakje chips nodig of zal die banaan meer lonen?

Als je meer wilt snacken dan alleen een stuk fruit of yoghurt, waarom word je dan niet creatief in de keuken in het weekend of tussen die Zoom-telefoontjes door en maak je een partij eiermuffins of eiwitballen?

Doel # 3 - Verminder afhaalrestaurants

We haten het om slecht nieuws te brengen ... maar die afhaalrestaurants die een nieuw wekelijks ritueel zijn geworden? Ze kunnen een factor zijn die je fysieke doelen beïnvloedt.

Als je niet graag je aantal afhaalrestaurants wilt verminderen (ondersteuning van de lokale ondernemers EN geen afwas? Dat kunnen we je natuurlijk niet kwalijk nemen!), Waarom ruil je dan niet elke andere afhaalmaaltijd in voor een lichtere optie of kies je voor een restaurant met een gezonder menu.

We denken aan veel groenten, een bron van eiwitten en wat koolhydraten. Met andere woorden, een afhaalmaaltijd die lijkt op je eigen kookkunsten die niet gefrituurd is of weinig tot geen groenten bevat - hoe meer huisgemaakt, hoe beter!

Wees niet te hard voor jezelf

Hoewel we weten dat we ons hebben gericht op de noodzaak om bepaalde voedings- en dieetdoelen te stellen, is het oké om niet 100% van de tijd perfect te zijn.

Zolang je je best doet, is er niets dat je ervan weerhoudt je doelen te bereiken! Een ongeplande tijdelijke pauze op je doelen af ​​en toe is niet het einde van de wereld, vooral niet als het betekent dat je gemotiveerd en gelukkig blijft.

Onthoud dat de meest succesvolle routine degene is waaraan je je kunt houden.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er is geen betere tijd dan nu om onze voedingsdoelen opnieuw te beoordelen en goed te bekijken hoe de lockdown onze voedingskeuzes heeft veranderd en onze fitnessdoelen beïnvloedt.

Bekijk onze aanbevolen doelen en denk na over andere voedingsdoelen die je kunt implementeren om het meeste uit deze periode halen.

Zie het als een nieuwe start of een kans om weer gemotiveerd te raken! Door je op orde te krijgen en ongewenste gewoonten te corrigeren, zijn je doelen weer binnen handbereik.

Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein