Voeding

Voedingsdeskundige beoordeelt Sugar Busters Dieet | Dieettrends uit de jaren 90

Er waren een aantal behoorlijk onorthodoxe diëten in de jaren ’90 en deze Impact Week bespreekt onze voedingsdeskundige, Richie Kirwan, er een aantal van.

De eerste op zijn lijst is het Sugar Busters-dieet. Het belangrijkste doel van het dieet was om de bloedsuikerspiegel laag te houden, wat betekent dat je alleen voedingsmiddelen met een lage glycemische index mocht consumeren.

Zoals Richie benadrukt, hebben de meeste populaire diëten een valkuil– in dit geval is suiker de valkuil, oh en insuline… iedereen lijkt insuline te haten.

Bericht om mee naar huis te nemen

Je hoeft suiker niet helemaal te schrappen om af te vallen! Onze voedingsdeskundige leg uit dat duurzaam gewichtsverlies alles te maken heeft met een calorietekort – we hoeven suiker niet geheel uit te sluiten. En laat insuline met rust… in de woorden van Richie, “het is een belangrijk opslaghormoon.”

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

5 Training rages die in de jaren '90 uitstierven

Training

5 Training rages die in de jaren '90 uitstierven

2021-08-31 14:00:55van Emily Wilcock

Trends uit de jaren 90 die we wel en niet willen zien terugkomen

Training

Trends uit de jaren 90 die we wel en niet willen zien terugkomen

2021-09-01 09:15:49van Emily Wilcock

15 manieren om suiker cravings te stoppen

Voeding

15 manieren om suiker cravings te stoppen

2021-05-31 07:00:44van Claire MuszalskiEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.