Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Hoe je je eerste sportschoolsessies het beste kunt voeden

Hoe je je eerste sportschoolsessies het beste kunt voeden
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Steek je hand op als je in de virtuele wachtrij gaat staan ​​om het tijdslot in de sportschool te boeken zodra het wordt geopend ...

We weten dat veel mensen voorzichtig zijn met het weer terugkeren naar de sportschool. Vandaag behandelen we het volgende item: hoe je je eerste sessie terug kunt voeden. Dan hoef je je daar straks in ieder geval niet meer druk over te maken.

Het is lang geleden dat velen van ons een sportschool konden bezoeken, wat betekent dat we onze schema's en gewoonten mogelijk enigszins hebben gewijzigd. Om je te helpen zo voorbereid mogelijk te zijn, hebben we een lijst samengesteld met dingen die je moet afvinken voordat je weer door de deuren van je sportschool loopt.

1. Eten

Dit is essentieel. We weten dat je al veel weet over wat je moet eten voor een sportschoolsessie, maar we zijn hier om je er aan te herinneren dat het belangrijk is om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen.

Eiwit

Als het een tijdje geleden is dat je een goede sportschoolsessie hebt gehad, begin dan met het consumeren van eiwitten, zodat je spieren voldoende voedingstoffen krijgen om te herstellen van je gymsessies.

Verhoog je eiwitinname een dag of twee voordat je naar de sportschool terugkeert, zodat je eiwitniveaus op de eerste dag terug weer zijn waar je ze wilt hebben.

Dit zal je helpen om je doelen te bereiken zonder je smaakpapillen al te veel te laten schrikken bij de overstap van snacken op zoetzure snoepjes naar flinke bakken magere kwark.

Vetten

Vergeet niet na te denken over je bron van vetten. Deze macronutriënt is net zo belangrijk als altijd en het is niet het moment om het uit je dieet te halen.

Probeer gedurende de dag gezonde vetten binnen te krijgen. De voordelen hiervan zijn eindeloos.

Volg macro's

Je kunt je macro-doelen nog steeds behalen terwijl je het eten eet waarvan je hebt genoten tijdens de lockdown in een meer gecontroleerde omgeving. Als je het volgen van je macro's tijdens de lockdown achterwege hebt gelaten, is dit misschien een goed moment om daar weer mee te beginnen.

Als je op zoek bent naar meer informatie over wat je kunt eten voordat je naar de sportschool gaat, gebruik je onze macro-calculator om opnieuw te berekenen wat je zou moeten eten. Voel je vrij om je macro's vanaf daar aan te passen als je eenmaal terug bent met het volgen van je macro's.

2. Hydratatie

Water, thee, koffie, energiedrankjes en sap - deze tellen allemaal mee voor je dagelijkse vocht inname. Zelfs groenten en fruit met een hoog watergehalte zijn geweldige bronnen van vocht.

We moeten onze hydratatieniveaus op peil houden, aangezien een groot deel van ons lichaam uit water bestaat. Al onze lichaamssystemen zijn afhankelijk van de inname van vocht, en dat geldt ook voor onze hartslag en bloed, dat zuurstof naar onze spieren transporteert.

Als je geen fan bent van gewoon water, probeer dan vers fruit of groenten aan je glas toe te voegen. Als je nooit komkommer, frambozen of een schijfje citroen aan je water hebt toegevoegd, mis je een geheel nieuwe smaak!

Bovendien is er ook de toegevoegde bonus van een kleine snack zodra je klaar bent met het drinken van je gearomatiseerde water ... wat wil je niet?

Als je liever op je water kauwt, kies dan voor watermeloen (de hint staat in de naam) en andere meloenen, sinaasappels en grapefruit. Wat groenten betreft, neem een ​​hap uit tomaten, selderij, komkommer en sla om je lichaam te hydrateren.

3. Slaap

Iets zo eenvoudig als slaap kan vaak over het hoofd worden gezien als het gaat om onze training. Rust en herstel zijn net zo belangrijk als de kwaliteit van je sessies, mogelijk zelfs nog belangrijker.

Ben je ooit naar bed gegaan met het een uitgeput gevoel en wakker geworden na een lange nachtrust, verfrist en met een betere mentaliteit?

Dat komt omdat je lichaam menselijk groeihormoon (HGH) produceert dat de groei van spierweefsel verhoogt, waardoor je spieren weer energie krijgen.

Tijdens de slaap maak je ook prolactine aan, een ontstekingsremmend hormoon dat het herstel van je gewrichten ten goede komt. Het slaapmechanisme verhoogt ook de bloedtoevoer naar je spieren, waardoor de beschikbaarheid van spierzuurstof toeneemt.

Moraal van het verhaal? Zorg ervoor dat je voldoende slaapt op de avond voor je sportschoolsessie. We weten dat het moeilijk zal zijn om te slapen met al die opwinding nu de sportscholen weer op zijn, maar het is echt in je eigen belang om genoeg uurtjes slaap te pakken.

Bericht om mee naar huis te nemen

Onthoud deze drie tips en je bent klaar om je sportschoolvrienden, de roeimachine en het squatrek weer te begroeten.

Het lijdt geen twijfel dat we de afgelopen maanden enkele aanpassingen in onze routines hebben moeten aanbrengen. Gelukkig is het nu tijd dat we die aanpassingen in ons voordeel kunnen gebruiken en oude gewoonten kunnen verbeteren.

1. Dreams (2020) What happens to your body during 8 hours of sleep?. Available at: https://www.dreams.co.uk/sleep-matters-club/what-happens-to-your-body-during-8-hours-of-sleep-2/ (Accessed: 15th July 2020)

Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein