Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Zoete aardappel Frittata met boerenkool en ui

Zoete aardappel Frittata met boerenkool en ui
Jennifer Blow
Schrijver en Expert5 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Deze zoete aardappel frittata is het perfecte go-to gerecht voor een goede lunch of een snel avondeten om je groenten op een lekkere manier binnen te krijgen. Doordat het recept rijk aan eiwitten is, is het ook een geweldige maaltijd om van te genieten na een intense workout om zo je spierherstel te bevorderen.

Plus het dient 2 personen. Zo kun je de volgende dag de helft weer heerlijk opwarmen.

 

Maakt: 2 porties

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Totale tijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 8 grote eieren
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 2 tl. olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 130g boerenkoolbladeren
  • Zout
  • Peper

Methode

1. Verwarm eerst de oven voor op 230 ° C.

2. Bereid de groentenschil voor en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes, snijd de ui en boerenkoolbladeren.

3. Scheid de eieren vervolgens in eiwit en eigeel. Je gebruikt maar 4 van de eidooiers, dus bewaar de andere 4 voor een ander recept. Versla alle 8 de eiwitten in een grote mengkom.

4. Voeg de 4 eierdooiers voorzichtig toe aan de losgeklopte eiwitten, meng vervolgens zorgvuldig tot ze zijn gecombineerd. Leg de eieren dan in de koelkast terwijl je de groenten kookt.

5. Doe de in blokjes gesneden zoete aardappel in een grote, niet-klevende koekenpan, bedek met 250 ml water en zet het op hoog vuur aan de kook (als je geen koekenpan met antiaanbaklaag hebt, kun je een gewone koekenpan gebruiken - gebruik dan gewoon veel olie!).

6. Zet het vuur lager en laat het koken, met af en toe wat roeren, tot al het water verdampt is. Voeg dan de olijfolie, ui toe en breng op smaak met zout en peper. Kook op een matig vuur tot de ui zacht wordt.

7. Voeg de boerenkool toe en kook nog 2 minuten totdat de boerenkool is verwelkt.

8. Zorg ervoor dat de groente de bodem van de koekenpan gelijkmatig afdekt, giet het eimengsel erover en spreid zodat je een gladde laag hebt.

9. Bak ongeveer 5-6 minuten in de oven, tot de frittata van de zoete aardappel gaar zijn - het moet gepoft zijn en aan de bovenkant lichtbruin gekleurd zijn.

Op zoek naar meer heerlijke recepten? Bekijk deze recepten ook:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein