Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Een vegan week? Lees hoe dat bij Maggie Daniluk ging

Een vegan week? Lees hoe dat bij Maggie Daniluk ging
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Kun je geloven dat ongeveer 1 op 8 vleeseters zou overwegen vegan te worden? Wel, het is echt zo volgens een recente studie.1 Onze vleeseter Maggie Daniluk gaat proberen om één week vegan te leven. Lees hieronder hoe de vegan week van Maggie ging.

Er zijn genoeg redenen om vegan te worden, waarvan er veel om gezondheid draaien. Hoewel sommige onderzoeken aantonen dat een plantaardig dieet op de lange termijn geweldig voor je is, is het ook een grote taak om het écht goed te doen.

Voor Maggie zullen haar grootste zorgen zijn om de juiste nutriënten binnen te krijgen om haar actieve levensstijl te voldoende te ondersteunen. Zelfs al is het maar voor een week, je wilt toch alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgen om de je herstel te kunnen bevorderen tijdens je vegan week.

Als Maggie's lange blonde haar je Insta-verhaal nog niet heeft bereikt, dan is het zeker tijd om haar een follow te geven. Achter haar glimlachen en heerlijke maaltijden staat een workout-krijger die je inspireert om alles uit het leven te halen.

Sinds zij enkele jaren geleden verliefd werd op fitness, heeft Maggie haar lichaam en haar kijk op het leven getransformeerd. Haar evenwichtige en positieve houding ten opzichte van haar levensstijl is behoorlijk bewonderenswaardig, dus wie is er beter te testen met een 'vegan week' dan Maggie?

vegan week

Je kunt veel van iemands Instagram leren. Voor Maggie staan ​​de vlees- en eiwitrepen bovenaan haar lijst met voedingsmiddelen. Dus, wat zal ze vervangen om haar door een geheel vegan week heen te krijgen?

Ze werkt ook een fulltime baan bovenop het nastreven van haar passie voor fitness. Zal ze nog steeds barsten van de energie om het dagelijkse leven aan te pakken terwijl ze een week vegan leeft?

Ze heeft enkele vragen beantwoord over hoe ze haar plantaardige week vond. Hier is hoe ze is begonnen ...

Wat is je gebruikelijke dieet van dag tot dag?

"Ik volg een gezond, uitgebalanceerd dieet gebaseerd op gezonde, voedzame producten, rijk aan vitamines en mineralen. Mijn go-to-maaltijd bestaat uit kip, rijst en broccoli voor de lunch, gevolgd door pre-workout haver met TheWhey, afgesloten met een enorme salade voor het avondeten en een eiwitreep als dessert - Carb Crushers zijn mijn favoriet!

Ik volg mijn dieet de hele week, maar heb elk weekend een kleine 'cheat' maaltijd, (ik houd het nog gezond, geen fastfood!) eindigend met wat zoete en zoute popcorn in de bioscoop. "

Op het moment van de vegan week uitdaging was het doel van Maggie om rustig gewicht te verliezen. Vooral eten van eten met volume was belangrijk voor haar, omdat ze voedsel nodig heeft dat zowel voldoening geeft - niemand houdt van honger en ellende - en net genoeg brandstof heeft om door haar trainingen te komen, maar haar in een licht calorietekort achterlaat.

Zoals we allemaal weten, draait het allemaal om het vinden van dat evenwicht tussen eten en bewegen. Dus, om het vetverlies te verhogen, doet ze 4 workouts per week (2 onderlichaam en 2 sessies voor het bovenlichaam). Ze heeft ook haar cardio verhoogd naar 110 minuten steady state cardio plus 2 HIIT-sessies per week. Dat is behoorlijk indrukwekkend als je het ons vraagt!

vegan week

Wat heb je gegeten tijdens je vegan week?

"Ik at veel groenten en fruit, tofu en vleesvervangersproducten - ik werd heel creatief en kookte elke dag iets heerlijks. Je kunt al mijn recepten bekijken op mijn Instagram-pagina en in mijn verhaal-hoogtepunten.

Ik kookte gevulde boekweitpepers, eiwitwafels (met Vegan Blend), miso-soep, veganistische pasta Bolognese en tofu-scramble - om er maar een paar te noemen. En vergeet de KALE-chips niet!

Ik heb mijn Carb Crushers elke nacht vervangen voor de Vegan Protein Bar in Peanut Butter tijdens mijn veganistische uitdaging en ik zal deze houden tijdens mijn 'Veganistische vrijdagen' omdat ze de zó lekker zijn. "

Zoals zoveel mensen die een plantaardig dieet volgen, was Maggies grootste zorg het binnenkrijgen van voldoende eiwitten. Het is geweldig om te zien dat ze haar maaltijden niet te veel heeft gemengd om dit te doen. Ze heeft eenvoudigweg haar vlees vervangen voor veganistische alternatieven en de rest verpakt met een veganistische eiwitshake.

Terwijl haar vleesetende vriend  kip laat liggen in de koelkast, kan het maar al te gemakkelijk zijn om op te geven. Ze zette echter door en schakelde haar kip in voor tofu en veganistische "kipstukjes". Bekijk haar veganistische verhaal voor heerlijke maaltijdvoorbereidingsideeën, waaronder een veganistische bolognese met een indrukwekkende 26g eiwit en slechts 4 g vet.

vegan week

Wat heb je geleerd tijdens de vegan week?

"Ik heb geleerd dat zelfs een dag, een week of een maand van een veganistische uitdaging een impact kan hebben op het milieu - mijn volgers stuurden me enkele feiten over hoe veganistisch zijn mijn ecologische voetafdruk aanzienlijk kon verminderen. Een paar veganisten volgden me ook omdat ik de uitdaging aanging. Ze deelden hun tips, recepten en advies over 'veganistisch' eten. "

Deze recepten en tips kwamen van pas toen Maggie ontdekte dat ze meer dingen kookte dan normaal. Dit is logisch, want veganistisch zijn betekent een beetje creatiever zijn over waar je je voedingsstoffen vandaan haalt.

Ze ontdekte dat planning en voorbereiding de antwoorden waren om ervoor te zorgen dat haar maaltijden in evenwicht waren en een behoorlijke hoeveelheid eiwit bevatten om haar doelen te ondersteunen. Hier zijn enkele van de eiwitbronnen die ze gebruikte om te zorgen dat ze genoeg kreeg:

• Tofu - 12 g per portie • Vleesvervangers - 16 g per portie • Vegan eiwitpoeder - 22 g per lepel • Kikkererwten - 19 g per 100 g • Vegan eiwitreepjes - 13 g per reep • Zwarte bonen - 21 g per 100 g • Voedingsgist - 5 g per portie

Bekijk haar berichten en verhalen om te zien hoe ze deze eiwitbronnen gebruikte in elk van haar recepten.

vegan week

Hier is Maggie voor (links) en na (rechts) een week vegan eten. Zoals ze op haar post aangeeft, zullen 7 dagen veganistisch eten heel weinig fysiek verschil maken - consistentie is de sleutel als je verandering wilt zien. Je kunt aan haar eigen fitnessverhaal zien dat je je lichaam niet van de ene op de andere dag kunt veranderen. Een scroll door haar berichten zal je doen beseffen dat het gaat om het maken van gezonde keuzes en het zien van kleine verschillen gedurende een lange periode.

Dus ze zag er misschien niet anders uit na een vegan week, maar voelde ze zich anders?

Hoe voelde je je als veganist voor een week?

"Ik voelde me geweldig, zowel mentaal als fysiek! Mijn gebruikelijke dieet is erg gezond, dus worstelde ik niet met een opgeblazen gevoel. Ik denk dat het feit dat het maar 1 week was veel heeft geholpen, omdat het niet te kort of te lang was om die opwinding over de uitdaging te verliezen. "

Zoals elke fitnessfanaat houdt Maggie ervan haar lichaam op de proef te stellen. Ze leek echter niet veel moeite te hebben om haar volledig vegan week van brandstof te voorzien. Ze was in staat om het vegan te houden en toch vast te houden aan haar lichaamsdoelen - kan het nog beter?

Nogmaals, het is moeilijk om een ​​grote verandering waar te nemen gedurende zo'n korte periode, omdat we ons van week tot week verschillend kunnen voelen, of we hetzelfde dieet handhaven of niet. Het is geweldig dat Maggie zo'n positieve ervaring heeft gehad, maar het is de moeite waard eraan te denken dat het misschien wat langer duurt en een paar kleine aanpassingen om het juiste uitgebalanceerde dieet voor jou te vinden.

https://www.instagram.com/p/Bo4McDDABto/?utm_source=ig_embed

Ga je in de toekomst iets anders doen?

Vanaf nu doe ik wekelijks 'Vegan Friday' en ik zal dat op mijn verhalen delen! Ik zal ook proberen om minder vlees te consumeren gedurende de week.

https://www.instagram.com/p/BpXRqwDFb4W/?utm_source=ig_embed

Het is veilig om te zeggen dat we ontzag hebben voor Maggie's smakelijke vegan maaltijden - die wafels zijn absolute perfectie. Het is moeilijk om ​​fysiek verschil in slechts één week te zien, maar het feit dat ze het één dag per week volhoudt, kan alleen maar goede dingen betekenen.

Een volledige overschakeling naar vegan zijn is een grote stap, dus het is helemaal eerlijk om een ​​compromis te sluiten. Hoewel er op lange termijn gezondheids- en milieuvoordelen kunnen zijn als het goed wordt gedaan, is het belangrijk om eerst te doen wat goed is voor jou en je lichaam om je fitness reis te ondersteunen.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein