Ga door naar belangrijkste inhoud
Uncategorized

THG belooft € 11,4 miljoen COVID-19-hulp aan Manchester & andere gebieden

THG belooft € 11,4 miljoen COVID-19-hulp aan Manchester & andere gebieden
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

We weten hoe moeilijk het op dit moment is, we wilden daarom ons steentje bijdragen om de mensen te helpen die het hardst door de COVID-19-crisis zijn getroffen. Hier is wat informatie over wat we precies doen om te helpen.

The Hut Group ("THG" of de "Group"), eigenaar van Myprotein en andere wereldwijde technology services en Beauty and Wellness-merken, heeft een hulppakket van € 11,4 miljoen aangekondigd ter ondersteuning van kwetsbare groepen mensen, belangrijke werknemers en hulpdiensten in Manchester, het Vereningd Koninkrijk en zijn internationale markten tijdens de COVID-19-crisis.

THG doneert € 5,7 miljoen aan hulp rechtstreeks in de regio Manchester, de basis van het hoofdkantoor en waar 5.000 van de 7.000 werknemers wonen en werken. Na bespreking met zowel de Manchester City Council ("MCC") als de Greater Manchester Mayor’s office is overeengekomen dat de € 5,7 miljoen aan steun van THG aan Manchester als volgt zal worden verleend:

  • € 1,2 miljoen donatie in contanten verdeeld over twee goede doelen; € 0,6 miljoen aan We Love MCR (the Lord Mayor of Manchester’s charity) die groepen en goede doelen ondersteunt die reageren op de coronavirusproblematiek in de stad Manchester via haar Covid-19 community response fund; € 0,6 miljoen aan het goede doel van The Greater Manchester Mayor’s, die daklozen in heel Manchester helpt.
  • € 4,5 miljoen aan belangrijke producten en diensten, waar momenteel wereldwijd een tekort aan is. Deze cruciale producten zullen worden verspreid over belangrijke locaties in de regio, waaronder gezondheidszorg medewerkers, die lange dagen maken in de strijd tegen Covid-19. Deze belangrijk producten zullen ook worden uitgedeeld aan de meest kwetsbare mensen in de regio.

In de afgelopen weken is THG hard aan het werk geweest om tegemoet te komen aan de snel toenemende wereldwijde online vraag naar essentiële vitamines, voedingsmiddelen, supplementen, producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne. Daarom hebben we 500 nieuwe productie- en distributie-banen aangekondigd in diverse delen van de wereld,.

THG belooft nog eens €5,7 miljoen hulp te bieden aan gebieden buiten het Verenigd Koninkrijk.

THG is 's werelds grootste online voedings- en verzorgingsbedrijf, met wereldwijde merken zoals Myprotein, Myvitamins en lookfantastic. Door de eigen productie van belangrijke voedingssupplementen, vitamines, producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne, heeft THG essentiële productieondersteuning kunnen bieden aan de inspanningen tegen COVID-19.

THG heeft een deel van zijn productiecapaciteit aangepast om handontsmettingsmiddelen te produceren om te helpen voldoen aan de uitzonderlijke wereldwijde vraag, en zal het € 1,2 miljoen aan handontsmettingsmiddelen geven aan mensen die er anders geen toegang tot zouden hebben, als onderdeel van de hulp die wordt verstrekt.

THG heeft ook alle 70 kamers toegezegd in beide prestigieuze hotels in het stadscentrum van Manchester - Great John Street Hotel en King Street Townhouse. Deze hotels zullen gratis beschikbaar zijn om zowel zorgpersoneel als Greater Manchester Police te ondersteunen, die de komende drie maanden niet bij hun familie kunnen zijn. De luxe ensuite slaapkamers zullen volledig bemand en verzorgd zijn, waarbij Myprotein ‘grab and go’ tassen levert met onze lekkere en voedzame snacks en supplementen voor hulpverleners die ze elke dag mee kunnen nemen.

THG handhaaft wereldwijd maatregelen om de gezondheid van alle collega's, te bewaken en te beschermen, inclusief distributiecentra en productiecentra. Naast temperatuurcontroles en sociale afstandsmaatregelen op alle locaties, zal THG deze week warmtebeeldtechnologie installeren, zodat het welzijn van alle collega's op een 'contactloze' manier kan worden bewaakt.

In de afgelopen weken is het omvangrijke interne cateringteam van het bedrijf ook opnieuw ingezet om het volgende te leveren:

  • een miljoen maaltijdpakketten voor kwetsbare mensen in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk, waaronder voedselbanken en lokale mensen die geen toegang hebben tot supermarkten
  • elke THG-medewerker in de Warrington Omega-faciliteit een kant-en-klare gratis maaltijd voor twee personen om aan het einde van elke dienst mee naar huis te nemen. Dit vermindert de noodzaak om drukke supermarkten te bezoeken en het welzijn van onze collega's te beschermen. Dit komt neer op 5.000 pakketten (c10.000 maaltijden) per week.

De COVID-19-ondersteuningsbelofte volgt op de recente aankondiging dat THG 500 nieuwe banen heeft gecreëerd op de productie- en vervullingssites, wat neerkomt op ruim € 11 miljoen wat teruggaat naar de lokale economie en werkgelegenheid biedt tijdens de economische stilstand door de COVID-19-uitbraak .

Matthew Molding, oprichter en CEO van THG, zei: “THG is een grote wereldspeler in de productie en verkoop van producten inzake voeding, vitamines en persoonlijke verzorging. Dit zijn ongekende tijden en THG heeft de plicht om mensen in nood te ondersteunen, niet alleen als grote regionale werkgever, maar ook gewoon omdat we daartoe in staat zijn. Iedereen bij THG wil op elke mogelijke manier helpen. Manchester en de omliggende gebieden zijn ons thuis en we hebben een enorm gevoel van loyaliteit aan de lokale gemeenschap.

“Veel van de producten die we produceren, liggen momenteel buiten handbereik van velen door de recente pieken in de vraag naar deze producten. Daarom werken we samen met zowel het kantoor van de burgemeester als het MCC om diegenen te helpen die de meeste hulp nodig hebben. Dit partnerschap betekent dat we onze geweldige hulpdiensten, oh zo belangrijke zorgmedewerkers en lokale autoriteiten, die het hele Verenigd Koninkrijk trots maken tijdens deze crisis, beter kunnen ondersteunen. ”

Sir Richard Leese, leider van de gemeenteraad van Manchester, zei: “Dit is een opmerkelijk genereuze zet van The Hut Group die, als fabrikant en verkoper van essentiële voedings- en persoonlijke verzorgingsproducten, een grote boost zal geven aan de collectieve inspanningen van de stad om dit aan te pakken.

“Het weerspiegelt het gevoel van bredere sociale verantwoordelijkheid en toewijding aan de stad, die THG heeft aangetoond sinds ze hier voor het eerst aankwamen.

“De Hut Group is een goed voorbeeld van hoe in Manchester gevestigde bedrijven in deze moeilijke tijd de mogelijkheid hebben om te helpen, zowel wat betreft het leveren van essentiële producten als het beschermen van werknemers door de invoering van uitgebreide voorzorgsmaatregelen sinds januari 2020. Het is dit gevoel van saamhorigheid dat zal ons door deze uitdaging heen helpen. "

Burgemeester van Greater Manchester, Andy Burnham, zei: “Deze ongelooflijk genereuze donatie van The Hut Group laat de bedrijven van Greater Manchester op zijn best zien. Dit zijn uitdagende tijden voor ons allemaal en het betekent enorm veel dat een van onze meest succesvolle bedrijven van eigen bodem naar voren treedt en iets teruggeeft aan onze inwoners. De steun van de Hut Group stelt ons in staat om daklozen beter te ondersteunen en het onzelfzuchtige werk van onze heroïsche zorgmedewerkers en andere eerstelijnswerkers makkelijker te maken. Ik hoop dat deze belofte van THG andere bedrijven zal inspireren om te doen wat ze maar kunnen om ons te helpen hier samen doorheen te komen. ”

Over The Hut Group

The Hut Group (THG) is een internationale online retailer en technologiebedrijf. THG, opgericht in 2004 door CEO Matthew Molding, heeft nu 178 gelokaliseerde websites en verkoopt producten in 169 landen. In het jaar tot 31 december 2019 verhoogde THG de omzet met 24% tot € 1,29 miljard, waarbij 66% van de omzet internationaal werd gegenereerd. Meer dan de helft van de verkoop van THG komt van eigen merkproducten. THG's eigen marktleiders lookfantastic en Myprotein zijn onder andere merken die met name actief zijn in de schoonheids- en welzijnssector.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein