Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Battle Cancer’s 9-Minute Functional Fitness Workout Die Je Overal Kunt Doen

Battle Cancer’s 9-Minute Functional Fitness Workout Die Je Overal Kunt Doen
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als je op zoek bent naar een snelle functionele fitnesstraining, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze zware trainingssessie komt van Scott Britton, functional fitness-pro en oprichter van het goede doelen evenement Battle Cancer. Met slechts één apparaat kun je deze training overal doen - het is de perfecte manier om je training voor een Battle Cancer-evenement te starten. Dus laten we beginnen.

Kies eerst een dumbbell dat je comfortabel kunt tillen.

Dit is een training van 9 minuten met als doel om zoveel mogelijk rondes van de volgende bewegingen te voltooien, met elk 8 herhalingen.

https://youtu.be/xHxCU7KjU8k

1. Dumbbell Snatch

Vanaf de vloer til je de dumbbel boven je hoofd op en wissel je van hand om de beweging weer te doen.

2. Dumbbell lunges

Houd de dumbbell in een positie die je comfortabel vindt, dit kan boven het hoofd of tegen de borst zijn en voer vervolgens alternatieve lunges naar voren uit door benen te wisselen waar bij elke herhaling je knie de vloer raakt.

3. Dumbbell squats

Pak de dumbbell vanaf de vloer en dicht bij je borst en voltooi dan staande squats met de dumbbell in je handen.

4. Down ups

Laat je vallen op de vloer en zorg dat je heupen en borst contact maken met de vloer, stap dan op met een been naar voren en laat je vervolgens weer zakken met de borst en heupen in contact met de vloer en stap vervolgens op met het alternatieve been. Maak dan een brede en grote sprong naar voren om op te staan.

5. Press up dead stop

Laat je vallen op een plankpositie en begin de press up, hetzij in een volledige press up positie of op je knieën als je moeite hebt om een ​​volledige press up te voltooien. Zodra je borst en heupen contact maken met de vloer, moet je stoppen voordat ze omhoog komen vanaf de vloer.

Bericht om mee naar huis te nemen

Of je nu wilt deelnemen aan een Battle Cancer-evenement, of gewoon een geweldige finisher voor je training wilt, deze oefeningen zijn een prima start om in vorm te komen voor al je doelen. Probeer het de volgende keer naar een hoger niveau te tillen met zwaardere gewichten of door het doen van meer sets en herhalingen.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein