Breng je koffiepauze naar nieuwe hoogten met deze Protein Spread gebakjes.
In de winter is het de ongeschreven regel dat je een aantal extra traktaties nodig hebt om de donkere dagen door te komen – en deze gebakjes zijn precies wat je nodig hebt om een sombere ochtend om te zetten in iets moois.
Ze zijn perfect als een beloning na de training of je kunt browniepunten (en de status van sterrenbakker) verdienen door in het weekend een batch te maken voor je vrienden en familie.
Maakt 4
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 150 g Protein Spread (chocolade-hazelnoot)
- 1 ei (geslagen)
Methode
- Verwarm de oven voor op 175 ° C / 350 °
- Zorg eerst voor een schoon werkoppervlak of snijplank met een lichte laag bloem (dit is om ervoor te zorgen dat het deeg niet plakt).
- Rol vervolgens een bladerdeeg uit en strijk het lichtjes met je vingertoppen glad. Gebruik een mes om het in vieren te snijden. Houd 1 kwart op het snijbord en leg de andere 3 voorlopig opzij.
- Pak je Protein Spread erbij en gebruik een spatel om een royale hoeveelheid uit de pot te scheppen. Verspreid het gelijkmatig over het deeg en zorg ervoor dat je het van rand tot rand bedekt.
- Rol vervolgens voorzichtig het vierkant deeg op en snijd vervolgens met een scherp mes in de lengte naar beneden zodat je twee lange stukken hebt.
- Vorm een draai door elk van de stukken om elkaar heen te wikkelen. Knijp het deeg samen aan de boven- en onderkant van de draai.
- Herhaal dit voor de andere 3 stukken deeg en plaats alle twists op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bedek elke chocolade twist met eierwas (losgeklopt ei).
- Bak ongeveer 15 minuten, tot het deeg goudbruin is geworden. Geniet ervan!