Het is tijd om je klaar te maken voor halloween – deze heerlijke pompoenproteïne-pannenkoeken zijn precies wat je nodig hebt voor een herfstbrunch op zondag, en ze zijn volledig veganistisch, zodat je je vegan lifestyle een boost kunt geven.
Met maar liefst 26 g eiwit per portie zijn ze precies wat je nodig hebt na een zware sessie sportschoolsessie.
Maakt 4
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
- 350 ml amandelmelk
- 2 eetlepels. appelcider azijn
- 1 theelepel. natriumcarbonaat
- ½ theelepel. zout
- 400 g pompoenpuree
- 200 gram volkorenmeel
- 100g Vegan Protein Blend
- 2 eetlepels. 100% Kokosolie
Voor de toppings:
- 1 eetl. Suikervrije ahornsiroop
- Kaneel
Methode
- Meng in een grote kom de amandelmelk, azijn, pompoenpuree en zet apart.
- Meng vervolgens in een aparte kom het bakpoeder, de bloem, het zout en het eiwitpoeder.
- Meng de natte en droge ingrediënten en laat 5-10 minuten staan.
- Voeg ondertussen kokosolie toe aan een pan met dikke bodem en verwarm op middelhoog vuur.
- Als het warm is, giet je een pollepel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Wanneer het beslag begint te borrelen, omdraaien en nog 2-3 minuten koken.
- Herhaal met de rest van het beslag tot je een stapel pannenkoeken hebt! Serveer met ahornsiroop en een snufje kaneel.