Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Mexican Hot Chocolate | Mood-Boosting Foods

Mexican Hot Chocolate | Mood-Boosting Foods
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Om Mental Health Awareness in oktober te vieren, hebben we een aantal van de beste stemmingsbevorderende voedingsmiddelen bekeken om heerlijke maaltijden te creëren die kunnen helpen om zowel je geest als je lichaam te voeden.

Bekijk ook: 5 eenvoudige manieren om jezelf gelukkig te eten - top mood foods voor je mentale gezondheid

Pure chocolade heeft zoveel bewezen gezondheidsvoordelen, van het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid tot het hebben van een positief effect op je humeur.(1) Studies hebben aangetoond dat het echt kan helpen om het stressniveau te verlagen(2) - en als dat niet genoeg reden is om je over te geven aan die verlangens naar chocolade , weten we niet wat het wel is.

Mexican hot chocolate is de perfecte winterdrank om je die fix van rijke donkere chocolade te bezorgen, samen met een beetje warmte die je van binnenuit verwarmt. Het wordt traditioneel gemaakt met melk, kaneel, pure chocolade, een beetje suiker of vanille om te zoeten, en dan een snufje chilipoeder of cayennepeper.

Het resultaat is een ongelooflijk rijke, lekkere drank waarvan we garanderen dat je er de rest van de dag plezier van zult hebben.

Dus, kun je de hitte aan?

2 porties

https://youtu.be/ypN7BYn2JE8

Ingrediënten

  • 450 ml melk
  • 120 g pure chocolade 70%
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 theelepel. chilipoeder

Methode

1) Verhit eerst de melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kaneelstokjes toe en laat een minuutje intrekken.

2) Voeg vervolgens de pure chocolade, bruine suiker en chilipoeder toe. Klop continu totdat alles is gesmolten en samengevoegd.

3) Giet in twee mokken en geniet meteen! Voor extra warmte houden sommige dappere mensen ook van een scheut zwarte peper, of als je het liever wat zoeter wilt, probeer dan een druppel vanille-essence.

Voedingswaarde informatie

Calorieën449
Totaal vet24g
Totaal koolhydraten45g
Eiwit14g

1. Haritha, K., Kalyani, L., & Rao, A. L. (2014). Health benefits of dark chocolate. Journal of advanced drug delivery, 1(4), 184-94.

2. Martin, F. P. J., Rezzi, S., Peré-Trepat, E., Kamlage, B., Collino, S., Leibold, E., … & Kochhar, S. (2009). Metabolic effects of dark chocolate consumption on energy, gut microbiota, and stress-related metabolism in free-living subjects. Journal of proteome research, 8(12), 5568-5579.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein