Zin in iets decadenters als ontbijt?
Hetzelfde oude ontbijt dat het gewoon niet meer doet voor je? Dit supertoegeeflijke recept van @cookin.with.chloe is er een om je uit een doordeweekse inzinking te halen.
Als een mix van zoete witte chocolade en rijk gezouten karamel met een onweerstaanbaar knapperige koekjestopping je er niet toe brengt om de sluimerknop los te laten, dan weten we het ook niet meer.
Het beste gedeelte? Het zit boordevol eiwitten – bijna 30 g per portie – waardoor het ook een grote hit is voor je macrodoelen.
Maak een batch voor een paar dagen, zodat je meteen een ontbijtoplossing hebt om mee te nemen. Ideaal voor de dagen waarop je die extra minuten in bed wel kunt gebruiken.
Maakt 2
Ingrediënten
- 200 ml kokend water
- 80 g tarwebisks (ongeveer vier koekjes)
- 320 g gezouten karamelyoghurt
- 20 g Impact Whey Protein (Witte Chocolade)
- 20 g suiker
- 12 g chocolademoutbolletjes
- 1 snackpakket mini vanille sandwichkoekjes (19g)
Method
Breek eerst de vier tarwebisks en verdeel ze gelijkmatig over afzonderlijke kommen of luchtdichte bakjes, en bedek met 10 g suiker en 100 ml kokend water in elke bak.
Gebruik de achterkant van een lepel om de ingrediënten te combineren en creëer een gladde laag op de bodem van je kom of container. Opzij zetten.
Meng in een aparte kom de yoghurt en eiwitpoeder tot je een supergladde consistentie hebt.
Verdeel de eiwityoghurtmix gelijkmatig over de twee kommen of bakjes.
Plaats vervolgens de chocolademoutballen en vanille-sandwichkoekjes in een boterhamzakje en plet ze met een deegroller of de bodem van een mok. Als alternatief kun je zelfs gewoon je handen gebruiken.
Strooi de gemalen topping-kruimels over de bovenkant van de mix van yoghurt en tarwebisk.
Plaats de verzegelde bakjes (of afgedekte kommen) in de koelkast en laat ze een nacht afkoelen.
Geniet er meteen van of bewaar het tot 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarde facts
Hoeveelheid per portie
Calorieën | 369 |
---|---|
Aantal vet | 6g |
Aantal koolhydraten | 47g |
Eiwitten | 29g |