Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Easy Sticky Teriyaki Chicken Rice Bowl

Easy Sticky Teriyaki Chicken Rice Bowl
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Upgrade je kip en rijst.

Tegenwoordig krijgt de traditionele bodybuilder maaltijd kip en rijst een slechte reputatie, en we kunnen zien waarom. Gaap.... Maar @hollyb_fitness heeft bewezen dat het niet saai hoeft te zijn, en juist vol van smaak kan zijn.

Dit is een lunchpakket waar je collega's zeker jaloers op zullen zijn. Haal je tupperware tevoorschijn en ga aan de slag.

Serveren
1

Ingrediënten

  • 55 g basmatirijst (gewicht ongekookt)
  • 130 g kippendijen
  • 30 g teriyaki-marinade
  • Handvol brocolli
  • 2 lente-uitjes
  • Bestrooi met sesamzaadjes

Instructies

1.

Meet eerst je rijst af en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

2.

Snijd je kip in reepjes en bedek met teriyaki-marinade (indien mogelijk van tevoren marineren).

 

3.

Als ze gemarineerd zijn, bak je je kip tot deze helemaal gaar is.

 

4.

Terwijl je je kip kookt, kook je je groenten naar keuze.

 

5.

Als alles gaar is, bord het dan op en garneer met sesamzaadjes en lente-ui.

Voedingswaarde informatie

Calorieën472
Totaal vet13g
Totaal koolhydraten47g
Eiwit41g
Genoten van dit recept?

LEES DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein