Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Instagram Deep Dive | Zack George Onthult Alles

Instagram Deep Dive | Zack George Onthult Alles
Isaac Syred
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Isaac Syred

Als je Zack George op Instagram volgt, weet je dat hij veel traint. Maar echt veel, heel veel. Hij plaatst zijn trainingen altijd op een manier waardoor iedereen ze kan proberen, als je dapper genoeg bent... Het zijn soms gekke krachtprestaties die een man van zijn grootte en gestalte niet zou moeten kunnen.

Misschien zie je deze berichten en denk je dat deze trainingen gewoonweg onmogelijk zijn - deze man moet wel superkrachten hebben, toch? Nou, ook Zack is ergens begonnen. In feite heeft het hem meer dan zes jaar gekost om te zijn waar hij nu is. Hard blijven werken voor de lange termijn kan geweldige resultaten opleveren.

Zack traint daarbij enorm slim. Alle dingen die je hem ziet doen, hebben een doel en helpen hem om elke dag fitter en efficiënter te worden. We hadden het geluk om hem te ondervragen om precies te zien waarom hij doet wat hij doet.

120kg barbell snatch 

https://www.instagram.com/p/CEAFvh_BI3n/?utm_source=ig_embed

Als je jezelf afvraagt ​​wat een barbell-snatch is, raak dan niet gelijk in paniek. Het is een olympische lift waarbij de barbell in een continue beweging recht van de grond naar een boven je gaat. In eenvoudige bewoordingen: een zware beweging.

Met dit in gedachten kan Zack zonder moeite 120 kg tillen - dat is behoorlijk indrukwekkend. Verrassend genoeg spelen dergelijke complexe liften een grote rol in functionele fitnesswedstrijden.

“De snatch is een krachtmeting op het gebied van functionele fitheid. Het is vergelijkbaar met wanneer je een commerciële sportschool binnenloopt en iemand je vraagt ​​‘hoeveel bankdruk je?’. Bij functional fitness vragen mensen hoeveel je op de snatch doet? "

Als je denkt dat dit zwaar is, zul je geschokt zijn als je ontdekt dat dit niet eens Zack's PB is. Zin PB is namelijk 127,5 kg - bij een power snatch, wat betekent dat hij niet heeft gesquat om het gewicht boven zijn hoofd op te vangen.

"Ik ben een zeer krachtige atleet, dus het helpt. Je kunt meer tillen in een squat, maar er is dan meer kans dat ik de lift op die manier mis. "

We denken niet dat iemand er tegen in zal gaan dat Zack een echt krachtige atleet is - het bewijs hebben we al kunnen zien.

Bar muscle-ups 

https://www.instagram.com/p/CDeol0Th3hL/?utm_source=ig_embed

Zack George is meer dan 1,8 m lang en weegt bijna 100kg, dus het feit dat hij zo kan bewegen, maakt hem absoluut bovenmenselijk. Er zit echter een methode hierachter, zo legt Zack uit ...

“Gymnastiek is een andere belangrijke test voor ons op het gebied van functionele fitheid. We zijn getest op olympische liften, gymnastiek, bewegingen met het lichaamsgewicht en cardiovasculaire oefeningen. "

Zoals je zou verwachten, heeft hij ze niet altijd even makkelijk kunnen doen - het heeft veel hard werk en training gekost om dit goed te kunnen, vooral voor zijn grootte.

"Het kostte ongeveer 6 of 7 maanden oefenenen - het viel echt niet mee. Toen ik begon, deed ik 30 ringspieroefeningen voor tijd en het kostte me 29 minuten. "

Dit laat zien dat de fitste man van het VK niet alleen terugvalt op talent. Er is veel toewijding voor nodig om vast te houden aan iets waar je niet goed in bent om vervolgens de allerbeste te worden.

5 cleans at 140kg 

https://www.instagram.com/p/CCtkhHIhBvq/?utm_source=ig_embed

Nog een van de twee Olympische liften die worden gebruikt bij functional fitness. Dit keer is het niet alleen het zware gewicht dat indrukwekkend is, maar ook hoe snel hij het 5 keer beweegt. Ik herhaal, 5 keer.

"Ik ben altijd sterk geweest, om een ​​goede lifter te zijn, moest ik werken aan mobiliteit, techniek en snelheid."

Voor een atleet van de grootte van Zack komt kracht vanzelfsprekend. De eerste clean die hij ooit deed, was 110 kg. Zijn advies voor iedereen die met dit soort oefeningen begint, is echter vrij eenvoudig.

"Als je geen goede mobiliteit hebt, begin dan (nog) niet. Het is gewoon een simpele regel, want als je probeert te tillen en je hebt een slechte techniek, dan raak je gewond. Als je de bewegingen opbreekt en goed wordt in front squats om te cleanen om zo super mobiel te worden en tijd te besteden aan het leren van de techniek met alleen een barbell, dan kun je met gewichten beginnen. "

Running and burpees workout 

https://www.instagram.com/p/CBoQ-Tnh9JG/?utm_source=ig_embed

Dit lijkt misschien iets minder opwindend dan enorme gewichten boven je hoofd gooien. Als je het echter opsplitst en deze training probeert, zul je zien dat dit misschien wel de meest indrukwekkende op de lijst is.

In wezen is dit een run van 400 meter en 15 burpees voor 8 ronden - rust zo lang als je tussen de ronden in hebt gedaan. Het zijn de eenvoudige trainingen zoals deze die je misleiden, want dit is een serieuze test van je cardiovasculaire conditie en vervolgens je efficiëntie bij vermoeidheid.

"Als je gewoon fit bent, kom je prima rond in functional fitness. Je zou heel sterk kunnen zijn, maar geef je 10 herhalingen op een barbell en het killt je gewoon omdat je conditie er niet is. Dus om mijn conditie bij te houden, doe ik veel van dit soort trainingen. "

Dit citaat van Zack vat het belang van een training als deze samen voor wedstrijden op elite-niveau. Sterker nog, Zack concentreert zich meer op zijn fitness en gymnastiek dan op krachttraining.

"Mijn trainingssplitsing is waarschijnlijk ongeveer 40% fitness, 40% gymnastiek en dan 20% kracht."

100kg Sotts press 

Als je je afvraagt ​​"wat is in godsnaam een‘ sotts-press ’en waarom is het zelfs belangrijk?" - je bent niet de enige. Deze oefening is eigenlijk geweldig voor de mobiliteit aan de onderkant van de clean en helpt je om comfortabel drukgewicht te krijgen in die positie.

Zack beweert dat het deze oefening is die hem in staat heeft gesteld zo mobiel te zijn.

"Als je je op je gemak voelt in die positie en je gaat van een squat naar een clean, dan heb je een solide basis."

Bericht om mee naar huis te nemen

Deze clips zijn slechts een klein deel van wat het vergt om de fitste man van het land te zijn. Het laat zien hoe mensen zoals Zack het voor elkaar krijgen. En dat je heel erg hard moet werken om dat punt te bereiken.

Voor een man van de grootte van Zack zou je verwachten dat hij dol zou zijn op het krachtelement dat bij zijn training betrokken is, maar niets is minder waar, zo zegt hij ...

“Ik hou er gewoon van om fit te zijn. Ik sta erom bekend dat ik goed kan bewegen voor mijn lengte en om de sterkste man van het VK te worden, moet je goed kunnen bewegen. "
Isaac Syred
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Isaac Syred
Isaac is een merk communicatie student met een passie voor alles wat met fitness te maken heeft. Hij heeft altijd een passie voor voetbal gehad, speelde op een hoog jeugdniveau en heeft 4 jaar aan competitief kickboksen gedaan. De afgelopen jaren heeft Isaac zich gefocused op het continu verbeteren in de sportschool, van zowel functional fitness als de meer bodybuilding-stijlen van trainingen. Hij is er sterk van overtuigd dat je altijd voldoende balans moet hebben in je leven en brengt zijn weekenden graag door met vrienden.
myprotein