Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Em Ricketts deelt haar 5 favoriete gezonde snack ideeën | Eenvoudig & Lekker

Em Ricketts deelt haar 5 favoriete gezonde snack ideeën | Eenvoudig & Lekker
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Door al dat thuiswerken teveel gesnoept? Wij ook..

Gelukkig voor ons hebben we Em Ricketts bij de hand om haar favoriete gezonde snackideeën te delen, en alle 5 zijn ze zowel waanzinnig eenvoudig als ongelooflijk lekker.

De missie van Em, personal trainer en online coach, is om vrouwen in staat te stellen hun sterkste, fitste en gelukkigste zelf te zijn. Ze wil haar lichaam van brandstof voorzien met precies wat het nodig heeft om optimaal te presteren en ook genieten van wat ze eet.

Hier zijn haar top 5 gezonde snackideeën:

https://youtu.be/-xoRemar8Z8

1. Klassieke pindakaas-toast

Dit is zo eenvoudig en toch zo goed. Het enige wat je nodig hebt is een stuk toast, je favoriete pindakaas, een in plakjes gesneden banaan, en dan is Em's geheime touch een strooi chiazaadjes erop. Dit geeft het niet alleen een nog meer bevredigende crunch, maar deze superzaden zitten ook verpakt in vezels, omega-3 vetzuren en een beetje plantaardig eiwit.

282 kcal 9,2 g eiwit 44,7 g koolhydraten 8,5 g vet

2. Yoghurt Bowl

Deze werkt op elk moment van de dag - ontbijt, halverwege de middag, zelfs als dessert. Em combineert vetvrije Griekse yoghurt met onze caloriearme Flavdrops en bestrooit met een snufje granola, bosbessen en gesneden aardbeien.

Tip: als je de koolhydraten probeert te verminderen, sla dan de granola over en voeg in plaats daarvan een klodder pindakaas toe.

138 kcal 16,9 g eiwit 16,7 g koolhydraten 0,7 g vet

3. Dipping Bowl

Dit recept voelt haast té lekker aan, maar door onze Protein Choc Crispies te gebruiken is het eigenlijk een zeer macrovriendelijke traktatie met veel eiwit. Heb je ze nog niet geprobeerd? Kom maar op.

278 kcal 12,5 g eiwit 19 g koolhydraten 16 g vet

4. Filled Protein Cookie

Altijd hunkeren naar een koekje (of drie) bij je kopje koffie halverwege de ochtend? Ja, wij ook. Daarom is het ideaal om te worden gevuld met onze eiwitrijke snacks, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je je trainingsvoortgang ongedaan maakt terwijl je je overgeeft.

Onze Filled Protein Cookies barsten van een indrukwekkende 20 g eiwit per portie en zijn gewoon een match made in heaven om in een warme drank te dompelen.

280 kcal 20 g eiwit 30 g koolhydraten 11 g vet

5. Rijstwafels met fruit en noten

Op zoek naar iets snels om je te vullen? Em heeft je gedekt. Je hebt gewoon een paar gewone rijstwafels nodig als basis en dan kun je ze opfleuren met al je favoriete toppings - ze is gegaan voor amandelboter, een zadenmix en aardbeien. Heerlijk.

229 kcal 8,8 g eiwit 15,4 g koolhydraten 13,3 g vet

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein