Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Bodybuilder eet en traint een dag als een Premier League-voetballer

Bodybuilder eet en traint een dag als een Premier League-voetballer
Monica Green
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Matt Morsia houdt van avontuur. Of het nu gaat om volledige WADA-tests of het uitwisselen van diëten met 's werelds sterkste broers, hij is niet bang om nieuwe dingen te proberen.

En nu gaat hij weer een nieuw avontuur tegemoet terwijl hij zich naar Crewe waagt om een ​​volledige dag te eten en te trainen als een Premier League-voetballer. Als een zware lifter die niet gewend is aan duursporten, kan dit een schok zijn voor zijn systeem.

Matt is op bezoek bij de Radcliffe Group, een fysiotherapiecentrum dat wordt gerund door de voormalige Manchester United-fysio Matt Radcliffe, die doorgaans werkt met voetballers van het hoogste niveau. Matt (Morsia) is nog steeds aan het herstellen van zijn achillespeesruptuur en de dag is ontworpen volgens wat een voetballer in zijn positie zou doen, van eten tot sportschool tot revalidatie. Laten we eens kijken wat Matt heeft uitgespookt.

https://youtu.be/_mpJpv4p4Tg

Ontbijt - Het "perfecte bord" van de voetballer

Eerst ontbijt. Matt's voedingsdeskundige voor vandaag, Damo, benadrukt dat het belangrijk is om het "perfecte bord" te krijgen: koolhydraten voor energie, eiwitten voor reparatie, vitamines en mineralen om die energie te beschermen en te stimuleren, en goede vetten voor vitamine-opname.

Om dat allemaal te bereiken, eet Matt twee stukken volkoren toast, een halve avocado, twee gepocheerde eieren, een kom bessen, vier eetlepels natuurlijke yoghurt besprenkeld met honing en 500 ml water om het weg te spoelen. Dat is het ontbijt van kampioenen.

Fysio tijd & achilles revalidatie

Vervolgens ging Matt naar het fysiotherapiecentrum om Matt Radcliffe en het team te ontmoeten. Voordat hij het wist, lag hij op de fysiotafel en onderging een aantal behoorlijk intense rekoefeningen. Na veel terugklikken en ongemakkelijke gezichten van Matt, zei hij dat hij zich een "nieuwe man" voelde.

Daarna was het tijd voor wat oefeningen gericht op het in beweging krijgen van de enkels, kuiten en achillespezen. Deze bewegingen zien er ongelooflijk zacht uit, maar door ze te herhalen, raakte Matt buiten adem en voelde hij een ernstige burn.

Vervolgens waren er enkele op de buik gerichte oefeningen met machines die je in je typische sportschool niet zult vinden. Matt heeft een benijdenswaardige core kracht, maar zelfs hij vond deze een uitdaging.

Normaal gesproken zou dit het einde zijn van Matts revalidatie- en fysiosessie, maar niet vandaag. Hij was nog maar net begonnen.

Duurtraining

Vervolgens was het tijd om de achillespees rust te geven en zich te concentreren op wat duurtraining. Vanaf dit punt hield Matt zijn hielen plat, nam de druk van zijn achillespees af en concentreerde zich op het versterken van de quads en bilspieren.

“We gaan er alles aan doen om capaciteit in je quads en je bilspieren op te bouwen, zodat wanneer je terug het voetbalveld op gaat en weer met je vrienden speelt, je die versnellingen en vertragingen zonder probleem kunt doen, maar we zullen geen risico meer nemen met de achillespees.”

Dit gedeelte omvatte Matt die werd vastgemaakt aan weerstandsapparatuur en verschillende bewegingen uitvoerde, zoals sumo-squats, waarbij hij ook pauzes en holds incorporeerde. Op dit deel van de dag zei Matt buiten adem: "Niemand zou zo lang moeten sporten, onder geen enkele omstandigheid."

Dus dat zou je moeten vertellen hoe serieus de training was. Maar gelukkig kreeg Matt al snel een ongelooflijke lunch.

Lunch

Na de training van Matt was Damo terug en hij had cadeautjes mee.

De belangrijkste boodschap van Damo is om binnen 20-30 minuten na het sporten weer bij te tanken met het dreamteam van koolhydraten en eiwitten. Eiwit helpt om beschadigde spieren te herstellen, terwijl koolhydraten helpen verloren energie aan te vullen en de opname van dat eiwit te ondersteunen. Dan wil je binnen een uur sporten een uitgebalanceerde maaltijd (ook wel een “perfect bord” genoemd, net als het ontbijt).

Voor Matt's perfecte bordlunch kreeg hij een zalmpoké bowl met rijst, edamame, zalm en andere groenten. Dit werd gevolgd door een yoghurt-, bessen- en mueslikom met meer koolhydraten, eiwitten en micronutriënten.

Hoewel deze aanpak klinkt alsof het alle bases dekt, is het niet hetzelfde voor alle Premier League-spelers. Damo legt uit dat elke manager een iets andere benadering van voeding zal hebben, waarbij sommige dingen zoals boter, ketchup en ander voedsel volledig verbieden.

Training deel twee

Dacht je dat dat het was voor vandaag? Nee nee nee. Matt werd teruggebracht naar de sportschool om wat kilometers te maken op de fiets, en hij zweette.

Matt is helemaal niet gewend aan dit soort oefeningen. Hij zei: “Het is zo lang. Ik doe letterlijk nooit zo lang aaneengesloten.”

Matt zat een uur op de fiets en voltooide perioden van hoge intensiteit met rekoefeningen van lagere intensiteit, waardoor de sessie een beetje beheersbaarder werd.

De "traumatische" EMS-training

Matt dacht dat het niet intenser kon, maar hij stond voor een grote verrassing.

Dat komt omdat het volgende op de agenda stond een training met elektrospierstimulatie (EMS). Een EMS-training maakt gebruik van elektrische impulsen om spieren samen te trekken, en het gaat om het dragen van een nat vest en verschillende andere riemen die zijn aangesloten op een machine met verschillende knoppen en knopen. Het lijkt een beetje op een martelwerktuig uit de toekomst, en het werkt ook zo.

Gelukkig zorgt het ongemak van Matt voor amusante beelden. Op een gegeven moment vergelijkt hij het gevoel met de chestburster-scène in Alien. Bij een ander zegt hij dat het "traumatisch" is.

Matt deed een volledige training van verschillende oefeningen - RDL's, leg raises en lunges - allemaal met de intensiteit die dankzij de EMS-apparatuur helemaal werd omgeschakeld.

Het werd nog grappiger toen Matt besloot te bellen over zijn MRI-resultaten terwijl hij nog aan de machine was aangesloten. Je zult zelf moeten kijken om te zien of hij erin is geslaagd om er woorden uit te krijgen ...

Bericht om mee naar huis te nemen

En zo was Matt klaar met een hele dag eten en trainen als een Premier League-voetballer. Hij werd zeker op de proef gesteld en voelde het aan het eind van de dag.

Languit op zijn hotelbed zei hij: “Ik ben letterlijk een gebroken man. Ik ben een schaduw van mijn vroegere zelf". Het was het tegenovergestelde van wat hij gewend was, dus het is geen verrassing dat hij het een uitdaging vond. Ik vraag me af hoe hij zich de dag erna voelde.

Meer zien van Matt?

BEKIJK DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein