Gaming

Beste Pokémon Games | Top 8 Pokémon spellen

Als het gaat om het kiezen van de beste Pokémon-spellen, moet je je voorbereiden op problemen (en natuurlijk het dubbele maken), omdat iedereen zijn mening heeft over wat bovenaan de lijst moet staan. En dat is zonder alle “spin-off” -games zoals Pokémon Go of Pokémon Snap mee te nemen. De franchise van Pokémon-games is net zo legendarisch als Mewtwo en beslaat een indrukwekkende 15 jaar (tot nu toe), dus het is gemakkelijk te begrijpen waarom het zo geliefd is. En voor veel fans geldt het motto “Gotta catch ‘em all” voor het spelen van elke gametitel in de serie. Als levenslange Pokémon-fan heb ik goede herinneringen aan het spelen van Pokémon Red op mijn Gameboy, het uitschreeuwen van de schoonheid van de glanzende Pokémon Crystal-spelcassette, het uitbroeden van mijn Togepi uit het kinderdagverblijf-ei en veel te lang deelnemen aan schoonheidswedstrijden met mijn favoriete Pokémon. Dus ik heb het gevoel dat ik op zijn minst gedeeltelijk gekwalificeerd ben om onze keuzes voor de beste Pokémon-games uit te splitsen.

Door: Danielle Hayes.

8. Pokémon Sun & Moon

Onderaan de lijst staat Pokémon Sun en Moon voor de Nintendo 3DS. Hoewel ze met deze titel iets anders probeerden te doen, vertaalde het zich helaas niet in een groot succes. Door een van de belangrijkste elementen weg te nemen die de gameserie zo populair maakten, de sportschoolgevechten, en ons een behoorlijk groot gebrek aan inhoud na de campagne te bezorgen, viel de titel een beetje plat toen deze in 2016 werd uitgebracht.

Het was echter niet allemaal slecht. De Alola-regio bood een geweldig toegangspunt voor nieuwe spelers en hoewel de Pokémon-variaties niet al te spannend waren, kregen we de Alolan Exeggutor om onze dromen voor eeuwig te achtervolgen. De karakteraanpassingsopties waren ook top in deze aflevering, en het is goed om voort te bouwen op wat het vorige item, Pokémon X en Y introduceerden.

7. Pokémon Black & White

De volgende is Pokémon Black and White. Ze nemen onze nummer 7-plek in en zijn een soort polariserende titel in de franchise. In plaats van vast te houden aan de gebruikelijke “slechteriken”, zijn de antagonisten in dit spel Team Plasma die geloven dat Pokémon vrijuit moet kunnen rennen zonder gevangen te worden door trainers. Het stelt spelers morele vragen en helpt het hele spel volwassener te voelen dan eerdere inzendingen, maar op de een of andere manier ontbreekt het aan voldoende inhoud om het te laten opvallen.

De Pokémon-ontwerpen zijn niet erg baanbrekend en in combinatie met de donkere toon van het verhaal wordt Black and White zelden geprezen als iemands favoriete titel in de serie. Maar het is nog steeds een leuk Pokémon-spel.

6. Pokémon X & Y


Hoewel het misschien wel een van de best uitziende inzendingen in de franchise is, zijn Pokémon X en Y gewoon niet zo goed als sommige van de eerdere games. Maar wat het mist aan verhaal en inhoud, maakt het meer dan goed in ontwerp. Als het eerste Pokémon-spel dat de wereld van 3D op de Nintendo 3DS betrad, maakte het de weg vrij voor alle toekomstige titels die zouden volgen. Er waren meer aanpassingsmogelijkheden dan voorheen, nieuwe Pokémon en de introductie van het Pokémon-Amie-systeem.

Met het Pokémon-Amie-systeem kon je eindelijk communiceren met je pocketmonsters en het soort banden vormen dat we allemaal hebben gezien in de animatieserie. En laten we niet vergeten dat X en Y ook voor het eerst het Fairy-type in de Pokémon-wereld hebben geïntroduceerd.

5. Pokémon Diamond en Pearl


Diamond en Pearl waren goede Pokémon-spellen, maar ze waren niet geweldig. Ze introduceerden niets baanbrekends in de serie en slaagden er niet in om een ​​grote impact te maken. De verhaallijn van Team Galactic was echter interessant en het voor het eerst updaten van Pokémon-handel via wifi, was een grote stap voorwaarts voor de franchise.

Het tempo voelde vaak ook een beetje “off” in Diamond en Pearl, omdat sommige animaties de gevechtssequenties zouden vertragen totdat ze dat in de verbeterde Platinum-versie hadden opgelost.

4. Pokémon Sword and Shield

Nu was ik persoonlijk niet zo’n fan van Sword and Shield als ik had gehoopt. Hoewel ik nooit verwacht dat een Pokémon-game moeilijk te voltooien is, slaagde ik erin mijn eerste run te maken zonder een enkele KO. Het voelde te gemakkelijk, ik hoefde niet zo veel strategie te bedenken, ik hoefde me niet zo veel te concentreren. En voor mij was dat een tegenvaller.

De introductie van de Wild Area was echter een leuke functie en hielp bij het voortbouwen op de Pokémon-interacties van eerdere games met de toevoeging van kamperen en curry. Het wordt vaak beschreven als een Pokémon-spel voor een nieuwe generatie, en dat is volkomen logisch. Het is toegankelijk, leuk en houdt nog steeds vast aan die Pokémon-formule die we kennen en waar we van houden.

3. Pokémon Ruby en Sapphire

Terwijl we ons een weg banen naar de top 3 van beste Pokémon-spellen, wordt het duidelijk dat de OG-titels nog steeds de beste zijn. Ruby en Sapphire brachten de Pokémon-serie naar de Gameboy Advance met een flinke dosis kleur en pit. De game knalde meer dan ooit, en ze introduceerden enkele van de pijlers van de franchise, zoals 2v2-gevechten en Pokémon-natuur.

Ze brachten ook een heleboel nieuwe vaardigheden met zich mee die werden toegeschreven aan Pokémon-types, waardoor gevechten strategischer aanvoelen en ze meer diepte en inhoud kregen. De game zelf is gebouwd op zilver en goud, in plaats van op te vallen als een gloednieuwe game, dus het behaalt niet de eerste plaats. Maar Ruby en Sapphire zullen de komende jaren klassiekers blijven voor veel Pokémon-spelers.

2. Pokémon Red & Blue

We gaan meteen terug naar de start voor de tweede plaats met Pokémon Red en Blue. De Kanto-regio zal altijd mijn favoriet zijn, en de originele 151 Pokémon zal altijd de beste zijn, zonder limiet. De OG Pokémon-spellen vormden de perfecte basis voor een van de grootste gamefranchises, en ondanks dat ze meer dan 15 jaar oud zijn, blijven ze tot op de dag van vandaag enorm speelbaar.

Al met al is dit een geweldige game en een enorme nostalgische hit voor de meeste Pokémon-spelers. Mijn favoriete Pokémon aller tijden is hier (uiteraard Charmander) en de toevoeging van Pokémon Yellow kort daarna betekende dat je echt je dromen kon waarmaken om Ash te zijn die rondloopt met je eigen Pikachu op sleeptouw.

1. Pokémon Gold & Silver

Comfortabel op onze nummer één plek is Pokémon Gold en Silver. Nadat Red en Blue waren ontstaan ​​en ons allemaal in een Pokémon-waanzin hadden opgezweept, moesten Gold en Silver een paar behoorlijk grote schoenen vullen. En wat is dat gelukt. Voortbouwend op wat de eerste games zo geweldig maakte en daar nog aan toevoegden, werden en blijven Gold en Silver de beste games in de serie. Ze hebben nieuwe Pokémon, een dag- en nachtcyclus en twee nieuwe Pokémon-types toegevoegd.

Met de release van Pokémon Crystal kort daarna (de verbeterde versie van Gold en Silver) kregen we voor het eerst de mogelijkheid om als jongen of meisje te spelen, en dit bleef sindsdien voor elke titel (gelukkig). Plus, de toegevoegde bonus dat je de originele Kanto-regio kunt ontgrendelen zodra je het spel hebt voltooid, betekent dat geen enkele andere titel in de buurt is gekomen om zichzelf de beste Pokémon-game die er is te noemen.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Hoe een streamer te worden

Gaming

Hoe een streamer te worden

2021-10-19 07:00:53van Myprotein

Muisgreepstijlen: welke zullen je naar de overwinning leiden?

Gaming

Muisgreepstijlen: welke zullen je naar de overwinning leiden?

2021-06-29 18:00:39van Myprotein

Reactietijd: hoe het te verbeteren voor gaming?

Gaming

Reactietijd: hoe het te verbeteren voor gaming?

2021-07-11 07:00:30van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert