Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Waarom je verveling verslaan in de keuken zo’n goed idee is

Waarom je verveling verslaan in de keuken zo’n goed idee is
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Verveling is een onvermijdelijke emotie die ons allemaal op een bepaald moment in ons leven kan raken, en de kans op verveling tijdens de huidige situatie is vrij groot.

Voordat je jezelf  schaamt omdat je droomt over wat je voor de vijfde keer van de dag zou kunnen maken met die overgebleven creme-eieren, zijn hier een paar redenen waarom het zo'n goed idee is om jezelf naar de keuken te verplaatsen om lekker te gaan koken.

 

Koken gaat snel voorbij

Als je je verveelt en op zoek bent naar iets om de tijd te doden tot je volgende Instagram live workout, zoek dan niet verder dan de keuken.

Koken geeft je niet alleen een heerlijk resultaat dat je kan helpen je macrodoelen te bereiken, maar het houdt ook je handen bezig en je geest bezig.

Het volgen van een recept is methodisch en stelt je in staat om je gedachten af ​​te leiden van je eerdere gebrek aan activiteit en de voorbijgaande minuten.

Goed nieuws, we hebben een heleboel macro-vriendelijke recepten. Van shakes tot uitgebreide recepten tot gezondere versies van je favoriete snacks, deze recepten zullen je vermaken (en vol laten zitten) zolang je wilt.

 

Koken helpt frustratie te verminderen

Het is geen verrassing dat psychologen verveling vaak koppelen aan frustratie, omdat beide emoties voortkomen uit vergelijkbare situaties - gebrek aan externe stimulatie of activering.

In de keuken zijn biedt veel mogelijkheden om je frustratie te uiten, van woest kneden van deeg tot het gestaag schillen van aardappelen.

Behalve dat het een compleet assortiment van alle essentiële aminozuren biedt, kan vlees ook helpen om frustratie te verminderen door middel van één simpele actie ... het mals maken..

Klem je vlees tussen twee vellen huishoudfolie en gebruik een vleeshamer om het taaie bindweefsel te verbreken en je frustraties los te laten.

Deze methode wordt het best gebruikt bij harde stukken vlees, maar kan worden toegepast op brood, aardappelen of fruit die je wilt pureren.

 

Jij hebt de controle

In een tijd waarin we het gevoel kunnen hebben dat we geen controle hebben over welk voedsel we kunnen kopen of wanneer we de volgende keer onze gebruikelijke spin-les bijwonen, is koken iets dat we kunnen beheersen.

Je hebt de volledige controle over de ingrediënten die je gebruikt, de tijd die je bakt of invriest of marineert, en welke kruiden je kiest om je shakshuka op smaak te brengen.

Hoewel het normaal gesproken het beste is om een ​​recept te volgen als je een beginner in de keuken bent of een gerecht probeert te imiteren dat je op TikTok hebt gezien, zijn er genoeg manieren om je voltooide eten in elke gewenste richting te sturen.

 

Bakken kan een project zijn

Als je een doelgerichte sporter bent, is tijd doorbrengen in de keuken de perfecte match. Bakken kan een schot in de roos zijn, vooral als je ervoor kiest om iets te bakken dat boven je niveau ligt, maar het gevoel van voldoening als je slaagt, is vergelijkbaar met het gevoel dat je het streefgewicht van je bankdruk haalt.

Als je van een uitdaging houdt, kies dan een recept dat je meerdere pogingen zal kosten om het gewenste eindresultaat te bereiken.

 

Verhoogt het vertrouwen

Je keukencreaties hoeven niet alleen een manier te zijn om de verveling te verslaan, want koken is ook een geweldige manier om je zelfvertrouwen te vergroten.

In een tijd waarin ons zelfvertrouwen mogelijk ontbreekt vanwege onzekerheid die onze mentale gezondheid kan beïnvloeden, is het belangrijk om dingen te doen waardoor we ons weer zelfverzekerd voelen.

Je eten hoeft niet Instagramwaardig te zijn om je trots en voldaan te laten voelen en dat vertrouwen van jou naar boven te halen.

 

Iets nieuws ontdekken

De keuken biedt niet alleen de kans om een ​​storm op te wekken om je te helpen je sportschooldoelen te bereiken, maar het is ook een geweldige manier om je creativiteit te laten stromen.

Door dit te doen, ontdek je misschien nieuwe smaakcombinaties die je smaakpapillen prikkelen en indruk maken op de rest van je huis.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het is niet meer dan normaal dat we vroeg of laat verveling zullen ervaren en tijd doorbrengen in de keuken hoeft dan zeker niet in een negatief daglicht te worden gesteld.

Het is niet nodig om uit te vallen met je keukenmachine of messen rond te gooien als je heel veel geweldige recepten kunt maken en je nieuwe kookvaardigheden kunt oefenen.

Het is geen schande om de koksmuts af te stoffen die je ooit van vrienden heb gekregen - dit is het moment om creatief te worden en jezelf bezig te houden in de keuken, niet alleen met snelle snackideeën om je macrodoelen te raken, maar ook met mooie projecten voor de lange termijn.

  1. Van Hooft, E.A.J. and Van Hooft, M.L.M. (2018) ‘The state of boredom: frustrating or depressing?’, Motivation and Emotion, 42(6), p. 931-946. doi: 10.1007/s11031-018-9710-6 
Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein