Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Moet ik minder eiwitten eten voor minder intense thuistrainingen? | Je vragen beantwoord

Moet ik minder eiwitten eten voor minder intense thuistrainingen? | Je vragen beantwoord
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

De meesten van ons hebben niet het geluk om een ​​volledig uitgeruste fitnessruimte in onze achtertuin of garage te hebben.. en als we het sporten met weinig tot geen apparatuur, kunnen we het gevoel krijgen dat onze trainingen niet zo goed zijn als vroeger.

De echte vraag is echter, moeten we dan nog steeds zoveel eiwitten binnenkrijgen nu onze trainingen minder intens zijn? Hier is het antwoord van een expert ...

Laten we eerst eens kijken naar de feiten over eiwitten.

De hoeveelheid eiwit die je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon op basis van verschillende factoren. Hier is een korte herinnering aan wat je eiwitinname-eisen beïnvloedt:

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • De hoeveelheid beweging die je doet
  • Het type training dat je goed
  • Hoe fysiek veeleisend je baan is
  • Gezondheids- en fitnessdoelen, b.v. je lichaamsbouw

Er zijn drie hoofdcategorieën waarin fitness doelen kunnen vallen: om af te vallen en je lichaamsvetpercentage te verminderen, om spiermassa en volume te krijgen of om in het algemeen verbeteren naar een atletischere lichaamsbouw.

Er zijn natuurlijk andere gevallen waarbij je je bewust wilt zijn van je eiwitinname, zoals bij sportspecifieke doelen.

Deze sportdoelen zijn waarschijnlijk van invloed op de andere drie fitnessdoelen, want wanneer je je lichaam in zijn geheel verbetert, wordt je sportgerelateerde doel daardoor vaak nog beter haalbaar.

 

Doel: afvallen en lichaamsvet verminderen

Afvallen is nooit gemakkelijk (hoewel we niets liever zouden willen!), Maar we hebben het geluk omringd te zijn door zoveel opties en hulpmiddelen om ons te helpen tijdens onze afval journey.

Als je trainingen korter of minder intens zijn, verbrand je waarschijnlijk minder calorieën dan je trainingen of lessen in de sportschool.

In deze situatie is het gebruikelijk om je macropercentages te behouden, maar je algehele eiwitinname te verminderen terwijl je je calorieën verlaagt. Gezonde eiwitbronnen kunnen goede voedingskeuzes zijn, maar ze dragen nog steeds bij aan je energie-inname, wat een factor is bij het afvallen.

Vergeet niet dat je minder calorieën moet eten dan je gebruikt!

 

Doel: spieren opbouwen en bulken

Als je trainingen langer zijn geworden, maar in intensiteit zijn afgenomen (misschien concentreer je je nu meer op een hoger aantal herhalingen dan de combinatie van maximaal gewicht en minder herhalingen) of omgekeerd, blijf dan bij je huidige eiwitdoelen!

Als de intensiteit en duur van je trainingen echter zijn afgenomen, heb je niet zo veel eiwit nodig als normaal.

Het is nog steeds nuttig om deze macronutriënt te nemen om ervoor te zorgen dat je wel voldoende binnenkrijgt nu je nog steeds je spieren traint en deze spieren van brandstof moet voorzien, maar het is goed om de hoeveelheid voedsel dat je eet in de gaten te houden.

Over het algemeen verbrandt je waarschijnlijk minder energie en heb je dus minder brandstof nodig, dus als je je energie-inname op hetzelfde peil houdt, is de kans aanwezig dat je ook wat vet zal aanmaken.

 

Doel: een atletisch lichaam creëeren

Nu je trainingen minder intens zijn, kan dit een goed moment zijn om je inname van koolhydraten te verminderen en deze te vervangen door een hoger eiwitgehalte.

Kortere trainingen betekenen dat je niet zoveel energie uit koolhydraten nodig hebt om elke sessie van brandstof te voorzien, dus als je je eiwitinname verhoogt, voel je je niet alleen langer vol, maar krijg je ook extra spieropbouwende en versterkende voordelen van eiwitten mee.

Waarom probeer je je macrodoelen niet te veranderen om te zien of je waardevolle veranderingen kunt boeken in de richting van je fitness- of lichaamsbouwdoel?

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Als elke training slechts 5 minuten korter of je net iets minder gewicht pakt, hoef je je geen zorgen te maken over kleine fluctuaties in je trainingen en hoe dit de behoeften uit je dieet zal beïnvloeden.

Als je echter een merkbaar verschil ziet in de lengte en / of intensiteit van elke training, is het goed om je eiwitinname opnieuw te beoordelen om te bepalen of het nog steeds accuraat is en bij jouw doelen aansluit.

Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein