Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Hoe je je cardio leuker kunt maken | 5 workouts die niet uit hardlopen bestaan

Hoe je je cardio leuker kunt maken | 5 workouts die niet uit hardlopen bestaan
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

De sportscholen zijn nog steeds gesloten en je bent weer terug bij het vertrouwde rondje om de hoek wanneer je een half uur over hebt nadat je de hele dag aan je bureau hebt gezeten (dat kan je bank zijn geworden). Hoe graag we ook hardlopen, en hardlopen heeft zeker een plaats in je fitnessroutine, kan het na een tijdje een beetje saai worden.

Ja, loop hier en daar een paar runs, maar probeer af en toe iets nieuws. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam uitdaagt en het kan je zeker helpen om wat meer van sporten te genieten.

1. Dans

Zelfs als je er niet zo goed in bent, is dansen een briljante cardiotraining, waarbij vaak ook je core en andere spieren worden gebruikt. Of je nu gewoon een afspeellijst op wilt zetten en een half uur in je keuken wilt dansen, of online op zoek bent naar een danstraining, je zult er zeker van gaan zweten en het zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren .

We hebben ook muziek klaarstaan ​​om je danssessie op gang te brengen.

Op zoek naar meer informatie over waarom dansen zo goed is? Lees dit artikel eens.

2. HIIT

HIIT is geen geheim, het zal je aan het einde zeker op de grond doen laten liggen (op een goede manier). Snelle uitbarstingen van intense cardio zijn ideaal voor degenen onder ons die echt niet tegen hardlopen kunnen. Het houdt je geest een beetje meer bezig met alle verschillende oefeningen in een circuit, en het traint ook het hele lichaam.

Het kan moeilijk zijn om de motivatie te krijgen om dit soort workouts te doen, want HIIT is absoluut een zware training. Maar voor iedereen die hunkert naar een nieuwe uitdaging in hun trainingen, zal het opnemen van een paar HIIT-sessies per week je echt helpen vooruitgang te boeken.

Probeer deze HIIT-workout voor thuis de volgende keer dat je 20 minuten over hebt.

https://youtu.be/9itVi7FCf0Y

3. Overslaan

We bedoelen niet dat je je training voor vandaag moet overslaan, we bedoelen natuurlijk touwtjespringen.

Een paar minuten touwtjespringen zal je echt aan het denken zetten hoe 10-jarige jij het zo naadloos kon doen, en voor wat leek op uren. Maar een zware training is altijd een goede, toch?

Je kunt proberen in verschillende circuits touw te springen, bijvoorbeeld 30 seconden aan, 30 seconden rust, of je kunt zo lang mogelijk doorgaan en jezelf echt op de proef stellen.

Maar wees voorbereid op serieuze spierpijn in je kuiten de volgende dag.

4. Wielrennen

Als je een oude fiets in je schuur hebt staan, verdrietig en alleen, haal hem dan tevoorschijn en maak hem snel schoon. Wielrennen is een van de beste vormen van cardio, het werkt ook aan je uithoudingsvermogen, fitheid en ook aan je benen.

Daag jezelf uit voor een nieuwe afstand, of een nieuwe route elke week om je voortgang bij te houden, zodat je jezelf week na week uitdaagt.

Dus of het nu een echte fiets is of gewoon een stoffige hometrainer die in de hoek van je slaapkamer staat, spring erop. Misschien merk je zelfs dat deze nieuwe uitdaging je aanmoedigt om je trainingen steeds vaker bij te houden.

5. Boksen

Een van de meer ondergewaardeerde cardiotrainingen is boksen. Je hoeft geen Anthony Joshua of Tyson Fury te zijn, zelfs een beginnerssessie zal je zeker flink laten zweten.

Alle boks accessoires zoals een tas en handschoenen zijn niet nodig, dus geef niet al je geld uit aan apparatuur voordat je het eerst hebt geprobeerd.

Maar als je je dood verveelt van je gebruikelijke cardio, zal boksen je een gloednieuwe uitdaging geven om aan te werken en een nieuwe vaardigheid om te ontwikkelen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn zoveel manieren waarop je je gebruikelijke cardioroutine (AKA niet hardlopen!) kunt veranderen en er een uitdagende training van kunt maken. Of je nu in de stemming bent voor een goede dans, of als je op zoek bent naar een wat moeilijkere uitdaging zoals HIIT, je hoeft niet beperkt te blijven tot slechts hardlopen.

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein