Training

De Running World Cup Waar Iedereen aan kan meedoen

Of je nu een amateur hardloper bent die voor de lol de weg op gaat, of een doorgewinterde veteraan die meerdere races heeft gelopen; we hebben een evenement om je naar nieuwe hoogten te duwen.

De Vitality Running World Cup begint op 21 september tot en met 10 oktober, dus stof je hardloopapp af, trek je trainers aan en doe mee.

Wat is het?

Myprotein is de officiële voedingspartner voor de Running World Cup, een wereldwijd evenement in 240 landen, waarin je jouw land kunt steunen om de wereldbeker te winnen!

Je concurreert met de sterren; Dame Jessica Ennis-Hill loopt voor het VK en Usain Bolt loopt voor Jamaica. Serieus, wanneer zou je anders zo’n kans krijgen?

Van 21 september tot 10 oktober moeten deelnemers 3 km rennen in 30 minuten om zich te kwalificeren, en van daaruit kunnen ze rennen om bonuspunten te scoren om hun land te helpen de top van het klassement te bereiken. Hoe meer runs worden voltooid, hoe meer punten worden gescoord.

Om de eerlijkheid en integriteit van de wedstrijd te garanderen, wordt de totale afstand voor elk land berekend op basis van de grootte van het land en het aantal smartphones om een ​​zo eerlijk mogelijk gelijk speelveld te creëren.

Hardlopen om een ​​verschil te maken – de Running World Cup werkt samen met UNICEF, elke 3 km die wordt gelogd, levert een poliovaccin op voor iemand in nood.

Hoe doe je mee?

Meld je hier aan om mee te doen.

Om je land te steunen, moet je 13 jaar en ouder zijn, en deelnemers moeten ten minste 3 km in 30 minuten rennen om zich te kwalificeren.

De runs kunnen overal worden voltooid waar het jou uitkomt, of je nu een fervent parkrun-fan bent, of liever loopt op een loopband in de sportschool. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je je hardloopsessie bijhoudt met Strava, Map My Run, Adidas Running, Fitbit of een Garmin-apparaat.

Om bonuspunten te verdienen, moet je meer lopen dan de kwalificatieafstand (3 km), b.v. als je 5 km rent, verdien je 100 bonuspunten. Ren je 10 km? Dan verdien je 150 bonuspunten. Als je een vriend uitnodigt om deel te nemen, kun je 50 bonuspunten verdienen – maar alleen als ze daarna daadwerkelijk deelnemen.

Het toernooi is als volgt:

Kwalificaties: 21-26 september

Ronde van 16: 28 september – 3 oktober

Finale: 5-10 oktober

Alle scores worden gereset voor de tweede en derde knock-outronde, dus stop niet na de eerste ronde met het idee dat je je deel hebt gedaan – het is pas voorbij als het echt voorbij is!

Bericht om mee naar huis te nemen

Of je nu een topatleet bent, een enthousiaste jogger of gewoon iemand met een vrije 30 minuten – doe mee … je land heeft je nodig!

Vond je dit artikel interessant?

LEES DIT OOK:

Hardlopen voor beginners | 8 tips voor nieuwe hardlopers

Training

Hardlopen voor beginners | 8 tips voor nieuwe hardlopers

2021-05-27 07:00:04van Monica Green

Hardlopen om angst tegen te gaan | Wat je moet weten

Mentale kracht

Hardlopen om angst tegen te gaan | Wat je moet weten

2021-10-04 09:00:30van Chris AppletonEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.