Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

7 redenen waarom je zou moeten trainen van een PT

7 redenen waarom je zou moeten trainen van een PT
Myprotein
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Lauren is een Myprotein PT en online coach gespecialiseerd in kracht- en gewichtheffen. Ze is gepassioneerd om vrouwen te helpen hun zorgen over de sportschool te overwinnen, hun trainingspotentieel te bereiken, hen in staat te stellen met vertrouwen te trainen in de gewichtensectie en hun leven te verbeteren. Lauren is een L3 PT, indoor cycling instructeur en volgt momenteel een studie voor haar L4 kracht- en conditiekwalificatie.

Regelmatig en consequent trainen is een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. En het is nooit te laat om te beginnen - je kunt langzaam beginnen en je uithoudingsvermogen en algehele conditie opbouwen.

https://youtu.be/StamqbWVhLY

 

Voordelen van lichaamsbeweging

  • Een gezond gewicht behouden
  • Verhoogt het energieniveau
  • Verbetert de conditie en kracht
  • Verbetert het zelfvertrouwen en het gevoel van welzijn
  • Geestelijke gezondheid en zelfvertrouwen
  • Verbetert de slaap
  • Vermindert het risico op chronische aandoeningen

Als je te zwaar bent, is lichaamsbeweging, naast een dieet, een van de beste manieren om lichaamsvet te verminderen. Gewichtsverlies treedt op wanneer je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt - een calorietekort - en sporten is een van de beste manieren om dit te bereiken. Een goed gestructureerd programma dat bestaat uit krachttraining en cardio is ideaal als je gewicht wilt verliezen.

Lichaamsbeweging is ook een goede manier om spieren op te bouwen. De beste manier om dit te bereiken is door middel van een krachttrainingsprogramma met progressive overload. Voordelen van krachttraining zijn onder meer het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, sterkere botten en gewrichten en minder lichaamsvet.

Naarmate we ouder worden, wordt het belangrijker om fysieke beweging en lichaamsbeweging op te nemen in je dagelijkse routine. Lichaamsbeweging bij ouder wordende volwassenen kan de mentale gezondheid en het sociale leven helpen, het risico op vallen en verwondingen verminderen, de cognitieve functie verbeteren en de algehele fitheid en het welzijn ondersteunen.

Voordelen van lichaamsbeweging voor je mentale gezondheid

De beste oefening voor je mentale gezondheid is er een die je leuk vindt! Of het nu hardlopen, wandelen of gewichtheffen is, als je het leuk vindt, doe het dan!

Ik raad aan om het eerste deel van de dag naar buiten te gaan en je lichaam te bewegen, ook al is het een lichte wandeling of stretching.

Waarom beginnen met sporten?

Het doen van lichaamsbeweging is belangrijk voor de algehele gezondheid en een lang leven. Verschillende soorten oefeningen om te proberen zijn aerobics, krachttraining, gymnastiekoefeningen, HIIT/Tabata, groepslessen, stretching en stabiliteit. Je kunt deze individueel doen of gecombineerd als onderdeel van een gevarieerd programma.

Als je helemaal nieuw bent met sporten, raad ik je aan eerst een paar verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat je het leukst vindt.

Hoe te beginnen met trainen voor een beginner

Begin klein. Begin met twee of drie trainingssessies van 30 minuten met matige intensiteit per week en bouw dit langzaam op.

Probeer een aantal groepslessen. Dit zal helpen bij de motivatie, de zenuwen verlichten en het leuk maken.

Huur een personal trainer in. Dit zal je helpen angst te overwinnen en de juiste techniek te leren.

Probeer veel dingen, kijk wat je leuk vindt en wat je denkt te kunnen volhouden.

Waarom is sporten belangrijk voor je?

Het vinden van mijn passie voor fitness en gewichtheffen heeft mijn leven volledig ten goede veranderd. Ik leid nu een actiever en bevredigender leven. Ik ben zo dankbaar dat ik de mogelijkheid heb om te sporten.

Het geeft me routine en structuur in mijn week, en ik beschouw mijn trainingen als het moment van de dag waarop ik de wereld kan afsluiten en me op niets anders kan concentreren dan op mezelf.

Vooral gewichtheffen heeft me vertrouwen gegeven waarvan ik niet wist dat ik het had. Omdat ik een kleine vrouw ben, is het zo krachtig om mijn eigen lichaamsgewicht te kunnen optillen en me sterk te voelen!

Bericht om mee naar huis te nemen

Lichaamsbeweging is van cruciaal belang voor het algehele welzijn en het is belangrijk dat we allemaal een vorm van lichaamsbeweging opnemen in ons dagelijks leven. Het belangrijkste als je gaat sporten, is om erachter te komen wat je het leukst vindt om te doen en dat je het op de lange termijn kunt volhouden.

Vind hier meer over Lauren.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
ounded around a kitchen table in 2004, Myprotein’s vision has always been to revolutionise how we power movement. In 2011 Myprotein became part of the THG family, and by 2016 we proudly claimed the title of the world’s leading online sports nutrition brand. Over the last 20 years, we’ve created game-changing supplements like Clear Whey and Dry Scoop Pre-Workout and launched new brands tailored to your needs including MP, Myvitamins, Myvegan and MyPRO. We exist to break boundaries. To help you cut through the noise in the fitness industry and get down to the information you can trust. Our blog features articles from trusted PT’s, nutritionists and dieticians with tons of experience in the industry. We listen to what topics you’re interested in, and dip into our pool of experts to give you information you can trust.
myprotein