Supplementen

Gids voor spieropbouw supplementen

Het bereiken van je doelen is zojuist een stuk eenvoudiger geworden door de introductie van de Myprotein bouw-je-eigen-bundels.

Met de Spieropbouw bundel kun je bijdragen aan je individuele doel. Kies uit een selectie van producten voor afvallen, repen en snacks, pre-workout blends, supplementen en een shaker, plus een gedetailleerde gids om mee te beginnen.

Stel hier je bundel samen.

spieropbouw bundel maken

Veelgestelde vragen

Wat is het beste spieropbouwende supplement?

Dat is een goede vraag … want er zijn er zoveel.

Mijn belangrijkste aanbevelingen zijn creatine, bèta-alanine en een krachtige pre-workout. En natuurlijk is er één essentieel supplement voor de opbouw van training (en eigenlijk alle andere doelen): eiwitpoeder.

Eiwitpoeder is een calorie-efficiënte en handige bron van goede werking. Dit macronutriënt is nodig voor de ontwikkeling van spiermassa. De kosteneffectiviteit en bruikbaarheid maken het helemaal perfect.

Heb ik eiwitpoeder nodig om spieren op te bouwen?

Eiwitpoeders zijn niet absoluut essentieel als je spieren wilt kweken, maar ze zijn een van de meest kosteneffectieve en handige manieren om je eiwitinname te verhogen.

Hoewel in de hele basis van je dieet eiwit nodig i, omdat je ze nodig hebt als een basisbehoefte, zijn eiwitpoeders handig omdat ze een eiwitbron zijn die minimale voorbereiding vereist, gemakkelijk kunnen worden vervoerd en lange tijd kunnen worden bewaard.

Dus nee, je hebt technisch gezien geen eiwitpoeders nodig … maar ze zijn zeker nuttig!

Heb ik supplementen nodig om spieren op te bouwen?

Je hebt geen supplementen nodig om spieren te bouwen. Wat je nodig hebt, is je lichaam stimuleren om te groeien door middel van training, je prestaties en herstel stimuleren door middel van een dieet, en je lichaam in staat stellen om goed te herstellen met voldoende rust.

Supplementen kunnen nuttig zijn bij het optimaliseren van spierontwikkeling, prestaties en herstel.

Creatine, bèta-alanine, pre-workouts, elektrolyten, eiwitpoeders en andere supplementen kunnen nuttig zijn om je te helpen verder te komen en doelen te bereiken.

Er mag echter niet worden vertrouwd als de basis van spiergroei en -verandering. Zoals hun naam (SUPplementen) al doet vermoeden, moeten ze worden gezien als een extra onderdeel van een goed samengesteld trainings- en voedingsplan, en helpen ze je om progressie te maken.

Welke supplementen ondersteunen spieropbouw?

Verschillende supplementen zijn goed voor het ondersteunen van spieropbouw, inclusief eiwitpoeder, pre-workouts, creatine en beta-alanine, maar ze moeten worden genomen naast een eiwitrijk dieet en een goed trainingsschema.

Creatine werkt in wezen als een “recycler” van energie. Het is een van de meest onderzochte sportsupplementen en het is bewezen dat de krachtprestaties verbeteren wanneer creatine consistent wordt genomen en gedurende een lange periode wordt benut.

Beta-alanine is een ander goed supplement om de lichamelijke prestaties te verbeteren. Het kan het beste worden genomen in twee doses van 3 g voor en na de training, maar probeer een dosis van 1,5 g als je er nieuw mee bent.

Kun je spieren opbouwen met plantaardig eiwit?

Je kunt zeker spieren opbouwen, maar je moet je van een aantal zaken bewust zijn als dit je doel is. Het probleem met veel plantaardige eiwitbronnen is dat ze niet alle “essentiële” minima bevatten die nodig zijn voor spiergroei.

Hoewel producten, zoals wei-eiwitten, “hoogwaardige” eiwitbronnen zijn, omdat ze vaak deze essentiële aminozuren bevatten, is dat bij plantaardige eiwitpoeders niet altijd het geval.

Er zijn ook enkele complete plantaardige eiwitbronnen, zoals soja, die in een absoluut dieet kunnen worden opgenomen. Als je op zoek bent naar een eiwitpoeder, kan een op soja berekende optie van een plantaardig eiwitpoeder een goede keuze zijn.

Hoe moet ik supplementen nemen om spieren op te bouwen?

Voor het vergroten van de spiermassa is de inname van supplementen en timing van de sleutel tot maximale prestatiebevorderende voordelen.

De “grote drie” supplementen voor het opbouwen van zijn cafeïne, creatine en beta-alanine, die allemaal veel voorkomen in pre-workout poeders.

Consistentie van consumptie is essentieel voor creatine, cafeïne moet tussen 30-60 minuten vóór de training worden onderbroken en bèta-alanine moet voor en na de training in doses van 1,5-3 g worden afgebroken.

Na een training is het belangrijk om eiwitten te nemen. Je kunt kiezen voor een gewone eiwitshake of je kunt in plaats daarvan kiezen voor een weight gainer voor verbeterd herstel en spiergroei.Jamie Wright

Jamie Wright

Schrijver en Expert

Jamie Wright heeft een MSc Degree in Human Nutrition en een BSc (Hons) in Sports and Exercise Science, en werkt nu samen met meerdere organisaties en runt zijn eigen privépraktijk om mensen te helpen met hun voedingsdoelen. Hij is geaccrediteerd bij de Vereniging voor Voeding en heeft honderden klanten, van thuisblijvende moeders tot internationale klanten, geholpen bij het werken met evidence-based, holistische voedingsprogramma's om hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Naast het runnen van zijn praktijk, draagt ​​Jamie regelmatig bij met het presenteren en schrijven over voeding. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd op het Britse Obesity Congress en op buitenlandse conferenties en heeft verschillende e-books geschreven terwijl hij geeft aan anderen(waaronder goede doelen). Zijn onderzoek richtte zich op gewichtsbeheersing, sport- / bewegingsprestaties en suppletie. Als een enorme sportfanaat, een fervente sportschoolganger en liefhebber van alles wat met honden te maken heeft, wil Jamie de ervaring en kennis die hij academisch en professioneel heeft opgedaan, delen door een bron van duidelijkheid te zijn in de enorme hoeveelheid ""belangrijke informatie en lawaai ""die er bestaat de gezondheids- en fitnessindustrie.