Ga door naar belangrijkste inhoud
Supplementen

Houd jezelf in topconditie | Ontdek onze Myvitamins‐assortiment

Houd jezelf in topconditie | Ontdek onze Myvitamins‐assortiment
Jennifer Blow
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Vitaminen en mineralen zijn essentiële micronutriënten die je lichaam helpen met zoveel vitale functies ‐ van het ondersteunen van je immuunsysteem, tot het laten werken van je spieren zoals ze zouden moeten.

Een gezond, uitgebalanceerd dieet is meestal voldoende om ervoor te zorgen dat je je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bereikt, hoewel veel mensen vitaminesupplementen en mineralen gebruiken als een handige manier om op hun dieet toe te voegen‐ vooral als ze niet regelmatig groenten en fruit eten of niet genoeg krijgen van bepaalde voedingsgroepen vanwege voedingskeuzes. Diegenen die een op planten gebaseerde levensstijl volgen, worden bijvoorbeeld vaak geadviseerd om Vitamine B12‐supplementen te gebruiken om tekorten te voorkomen, omdat vitamine B12 vooral voorkomt in vlees en zuivelproducten.

In sommige gevallen kunnen supplementen ook een meer kosteneffectieve optie zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het verkrijgen van de benodigde hoeveelheid essentiële vetzuren zoals omega‐3.

Hier zijn slechts enkele manieren waarop deze kleine maar krachtige micronutriënten je van nut kunnen zijn:

Immuunsysteem

 

Er zit een kern van waarheid achter het gezegde: "an apple a day keeps the doctor away". Veel vitaminen en mineralen spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van je immuunsysteem ‐ wat

helpt om ziektes te bestrijden en je dag in, dag uit je beste te voelen. In plaats van naar het medicijnkastje te gaan bij de eerste tekenen van een hoestje, is het misschien de moeite waard om een multivitaminen mengsel te proberen, zoals dagelijkse vitaminen of onze zink tabletten.

Je fit voelen kan ook het verschil maken voor je workouts. Als je een hectisch trainingsschema hebt en het je niet kunt veroorloven om een sessie over te slaan, dan kan vitamine C een heel nuttige aanvulling zijn om deel uit te maken van je routine. Er is aangetoond dat het de normale functie van het immuunsysteem ondersteunt, met name tijdens en na intensieve lichaamsbeweging.

Metabolisme

Tal van vitaminen en mineralen spelen een heel belangrijke rol in je metabolisme ‐ het helpen om een verscheidenheid aan verschillende voedingsstoffen af te breken zodat ze door je lichaam kunnen worden gebruikt. De B‐vitaminen helpen om het normale energieleverend metabolisme te ondersteunen, terwijl zink is betrokken bij het metabolisme van macronutriënten, koolhydraten en vetzuren.

Bot en gebit gezondheid

Je bent je er waarschijnlijk van bewust dat calcium nodig is voor gezonde botten en tanden, en sommige van de beste bronnen daarvan zijn melk, kaas en andere zuivelproducten ‐ hoewel veganisten nog steeds genoeg van dit essentiële mineraal van groene bladgroenten zoals broccoli kunnen krijgen en kool.

Calciumsupplementen kunnen een handige manier zijn om ervoor te zorgen dat je je benodigde hoeveelheid bereikt, ongeacht je voedingsbehoeften ‐ en als je vasthoudt aan strikte macro's, kunnen ze nuttig zijn om de calorieën te verminderen die vaak met zuivelproducten komen.

Vitamine D speelt ook een rol bij het behoud van de gezondheid van tanden en botten, dus een aanvulling met tabletten kan een weerbestendige manier zijn om genoeg van deze zonneschijnvitamine te krijgen.

Haar‐, huid‐ en nagelgezondheid

Vitaminen en mineralen helpen je niet alleen van binnenuit, ze kunnen ook goed zijn om je nagels, huid en haar onder controle te houden. Zink is een geweldige all‐rounder, die helpt om alle drie te onderhouden ‐zink is van nature te vinden in eiwitrijke voedselbronnen zoals zeevruchten, vlees, eieren en sojaproducten, dus suppletie kan een handig en kosteneffectief alternatief zijn.

Vitamine C kan ook een belangrijke rol spelen in de gezondheid van de huid, want zonder deze vitamine kan je lichaam geen collageen synthetiseren ‐ een belangrijk bindweefsel dat helpt de huid stevig en kreukvrij te houden.

Bericht om mee naar huis te nemen

Laat je niet misleiden door hun omvang, er is veel dat deze essentiële micronutriënten voor je kunnen doen. Om ze te krijgen van een gezond, uitgebalanceerd dieet moet je eerste prioriteit zijn, maar daarnaast kunnen vitaminesupplementen en mineralen een handige manier zijn om je inname te stimuleren.

Ontdek het volledige Myvitamins‐assortiment.

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein