Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

High-Protein Whipped Coffee 2 Ways

High-Protein Whipped Coffee 2 Ways
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Whipped coffee is steeds populairder aan het worden - en zo maak jij een eiwitrijke versie.

Inmiddels ben je waarschijnlijk wel bekend met het zien van whipped coffee, toch? Deze variant van koffie is haast letterlijk gemaakt voor Instagram. De trend begon eigenlijk in Zuid-Korea als een manier voor mensen om virtueel contact te maken, maar toen (zoals bijna alles op dit moment) vond het zijn weg naar TikTok en de rest is geschiedenis.

Het is een heerlijke lichte en romige manier om te genieten van je kop koffie, perfect voor wanneer we wat zomerzon hebben.

We moesten wel de kans pakken om van dit drankje een heerlijke eiwitboost te maken. Slagroomkoffie is een match made in heaven voor een eiwitshake-basis - vooral wanneer onze Impact Whey Protein in perfecte smaken zoals Iced Latte komt, of gewoon de oude bekende vanille smaak.

Maak je geen zorgen als je probeert cafeïne te verminderen - we hebben ook voor jou gezorgd. Probeer in dat geval de koffie achterwege te laten en te vervangen voor een scoop Matcha Latte-eiwitpoeder. Je zal worden teruggevoerd naar herinneringen van vóór de lockdown in je favoriete koffietentje, vertrouw ons daar maar op.

https://youtu.be/z1wS7Q4cqM8

1. Iced Latte Whipped Coffee

Ingrediënten

Methode

1) Voeg in een kleine kom de koffie, suiker en heet water toe en gebruik vervolgens een elektrische garde of een handklopper om de ingrediënten samen te kloppen tot je een gladde, schuimige mix krijgt.

2) Voeg vervolgens melk naar keuze toe aan een shaker samen met een scoop wei-eiwit. Goed schudden zodat je een soepele eiwit shake krijgt.

3) Giet vervolgens je eiwitshake in een glas gevuld met ijsblokjes en schep het opgeklopte koffiemengsel erop. Enjoy!

2. Whipped Matcha Latte

Ingrediënten

Methode

1) Voeg in een kleine kom de whey, suiker en heet water van de matcha toe en gebruik vervolgens een elektrische garde of een handklopper om de ingrediënten samen te kloppen tot je een gladde, schuimige mix krijgt.

2) Giet vervolgens je melk in een glas gevuld met ijs en schep het opgeklopte matchamengsel erop. Enjoy!

Probeer deze recepten ook:

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein