Deze kip- en zoete aardappelcurry van @niallkirkland is perfect voor een heerlijke avondmaaltijd en als je het helemaal alleen moet opeten, kun je de restjes voor je lunch de volgende dag bewaren. Win-win!
Deze curry barst van de smaak en is mild gekruid, maar als je van heet houdt, kan hij altijd pittiger worden gemaakt – pas de hoeveelheid cayennepeper die je toevoegt aan of voeg de gehakte pepers aan de saus toe.
Voor 3
Ingrediënten
Voor de curry:
- 1 eetl. 100% kokosolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 tenen knoflook (geplet)
- 2 cm kubus verse gember (fijngehakt)
- 1 eetl. komijn
- 1 eetl. kurkuma
- 1 eetl. Garam Masala
- 1 theelepel. gemalen koriander
- Snufje cayennepeper
- 2 eetlepels. tomatenpuree
- 2 kleine zoete aardappelen (geschild en gehakt)
- 400 g kipfilet (in blokjes gesneden)
- 400 ml lichte kokosmelk
- 400 ml kippenbouillon
- Handvol bevroren erwten
- Handvol gehakte koriander
Optionele extra’s:
- Basmati rijst
- Gehakte pepers
- Gehakte koriander
Methode
- Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en voeg dan de ui toe.
- Braad 2-3 minuten en voeg dan knoflook en gember toe.
- Bak nog een minuut en voeg dan al je kruiden en tomatenpuree toe.
- Roer alles samen terwijl je spatten van water toevoegt tot je een dikke pasta overhoudt.
- Voeg nu de zoete aardappel en kip toe en zorg ervoor dat je ze goed met de kruidenpasta mengt voordat je kokosmelk en kippenbouillon toevoegt.
- Roer goed door de curry en laat het 20-25 minuten sudderen.
- Als je klaar bent, meng je je bevroren erwten en gehakte koriander, laat nog 2-3 minuten sudderen en serveer het dan!