Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

5-Ingredient Cheesecake Bars – 2 Ways

5-Ingredient Cheesecake Bars – 2 Ways
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Heb je ooit gedroomd over je favoriete toetje, wetende dat je niets in je keuken hebt dat er ook maar een beetje op lijkt?

Nu je je verlangens niet kunt bevredigen met een snelle sprint naar de supermarkt, is het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Deze heerlijke cheesecake-bars zullen zeker een schot in de roos zijn - en ze zijn gemaakt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten.

We hebben voor onze repen twee verschillende smaken gekozen en door een aantal van onze favoriete producten te gebruiken, hebben we de vulling zo gezond mogelijk gehouden, zonder geraffineerde suiker.

Onze Powdered Peanut Butter is een geweldig alternatief voor gewone pindakaas, omdat het alle smaak heeft, alleen met 70% minder vet. De Suikervrije Siroop die we in de tweede optie hebben gebruikt, is ook een absolute overwinning - zonder koolhydraten, suiker of vet en minder dan één calorie per portie.

Wat de toppings betreft, is het helemaal aan jou om zo creatief te worden als je wilt! We zijn op zoek gegaan naar enkele van onze favoriete #TreatWithoutTheTreat-snacks om deze cheesecake-bars naar een hoger niveau te tillen.

Onze Peanut Butter Cups smaken net zo heerlijk als de variant in de supermarkt, alleen hebben ze een verlaagd suikergehalte en worden ze geleverd met 6,7 g eiwit per portie. En onze Protein Break Bars hebben dezelfde onweerstaanbare, met chocolade bedekte, knapperige wafellagen die iedereen kent en lekker vindt - met maar liefst 90% minder suiker dan de variant in de supermarkt en meer dan het dubbele van het eiwit.

Als je het zo zegt, is het een top idee, toch?

https://youtu.be/N8V50Bk9SbM

 

Ingrediënten

Voor Peanut Butter Cup:

  • 300 g koekjes voor de spijsvertering
  • 2 eetlepels. kokosnootolie
  • 750 g magere roomkaas
  • 4 el. ahornsiroop
  • 2 eetlepels. Powdered Peanut Butter
  • Toppings: Peanut Butter Cups

Voor Berry & Chocolate:

 

Methode

1) Bereid eerst de koekjesbasis voor door alle biscuits aan een keukenmachine toe te voegen. Verwerk een paar minuten tot het volledig is gebroken, voeg dan de kokosolie toe en verwerk nog een paar minuten.

2) Giet de bodem in een beklede bakplaat en gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel stevig in een gladde, gelijkmatige laag te drukken en 1 uur te koelen.

3) Maak ondertussen de cheesecake-vulling die je hebt gekozen door de roomkaas en andere ingrediënten toe te voegen aan een kom. Gebruik een mixer om ze samen te kloppen totdat ze goed zijn gecombineerd in een glad mengsel.

4) Gebruik vervolgens een lepel of spatel om de cheesecake-vulling op de biscuitbodem te scheppen en glad te strijken om een ​​gelijkmatige laag te creëren.

5) Top met stukjes gehakte Peanut Butter Cups of Break Bars en laat nog 4 uur afkoelen.

6) Snijd in repen en geniet ervan! Je wilt misschien wat chocolade of pindakaas smelten om een ​​extra scheutje bovenop je repen toe te voegen. Je kunt je Peanut Butter Cups gemakkelijk tot een vetarme topping maken door een beetje water toe te voegen om er zo een saus van te maken.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein