Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Zack George over waarom het belangrijk is dat de Fitness Community zich verenigt tegen racisme

Zack George over waarom het belangrijk is dat de Fitness Community zich verenigt tegen racisme
Isaac Syred
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Isaac Syred

Zack George staat terecht bekend als de fitste man van het Verenigd Koninkrijk. Een titel waar hij 6 jaar naartoe gewerkt heeft - talloze uren van intensieve training om de best mogelijke atleet te worden.

In het licht van de recente gebeurtenissen heeft hij zijn profiel gebruikt om zich uit te spreken tegen racisme, met overweldigende steun van zowel zijn fans als the community.

The Community 

Zack werd verliefd op functionele fitness vanwege deze community. Dit is wat hij te zeggen had:

Ik hou van de sport vanwege hoe goed je moet zijn als atleet en de ongelooflijke community die in de hele sport bestaat. Je kunt elke box of competitiewedstrijd binnenlopen en je weet dat je met open armen wordt ontvangen.

Het is dit niveau van inclusiviteit dat Zack 6 of 7 jaar geleden naar de sport trok. Zelfs als amateur die voor het eerst een ‘box’ binnenliep, was er wederzijds respect als collega-atleet en deelnemer.

Het is dit niveau van kameraadschap en respect waar de sport op is gebouwd. Hiermee komt een volledig verenigde groep mensen die geen enkele vorm van racisme binnen de sport of de gemeenschap tolereren.

Zack drukt ook uit hoe hij nog nooit raciale profilering of misbruik heeft ervaren tijdens het sporten en zegt:

Ik heb nog nooit racisme ervaren in de sport of bij de vele boxen die ik over de hele wereld heb bezocht.

The Response  

De functionele fitnessgemeenschap toonde snel steun voor Zack die zijn Instagram-verhalen opnieuw postte en zijn Twitter-berichten in solidariteit deelde. Steunboodschappen delen met de fitste man van het Verenigd Koninkrijk.

De steun die ik van de community heb gekregen was geweldig en iets dat totaal onverwacht was.

Dit toont de kracht en de zero-tolerance houding die het heeft als het gaat om racisme.

Zoveel mensen hebben contact gezocht, bedankten me en zeiden dat ze het op prijs stellen dat iemand zoals ik hun platform gebruikt om zich uit te spreken voor verandering ten behoeve van de community als geheel.

De community heeft de boodschap van Zack opgepakt en is er ook volledig mee aan de slag gegaan. Dit soort snelle reactie is zo belangrijk in de branche. Hoe sneller we op onrecht reageren, hoe beter het voor iedereen is.

The Future

Wat betekent dit allemaal voor de sport? Nou, Zack legt uit:

De community zal er altijd zijn. We hebben over de hele wereld zo'n geweldige community opgebouwd die niet zomaar kan worden vernietigd.

Dit benadrukt de kracht die we samen hebben als sport in plaats van gescheiden te zijn van elkaar. Het is een bewijs van het karakter dat de sport bij mensen opbouwt. Na een paar intensieve sessies begin je te leren dat je veel veerkracht nodig hebt - iets wat deze community zeker niet mist.

Zack geeft aan dat deze gemeenschap nooit  kan worden vernietigd en gelooft in de toekomst van de sport door te zeggen:

“Mijn hoop voor sport is dat het deze beproeving zal overleven en groter, beter en representatiever zal worden voor zijn gemeenschap. Naar mijn mening is dit altijd een inclusieve sport geweest, maar dit is een kans voor de sport om zichzelf eens goed te bekijken en als het verbeteringen kan doorvoeren om inclusiever en diverser te worden, zal het dat altijd doen. ”

Bericht om mee naar huis te nemen

De wereld is momenteel een gekke plek. Niet alleen buiten de fitnessbranche, maar ook daarbinnen. Overwinningen als deze maken het 't zeker waard dat we nu even niet in onze favoriete sportscholen kunnen trainen.

Het laat zien dat de hele fitnessindustrie meer is dan alleen een stel barbell-loving weightlifters - het laat zien dat we allemaal samen kunnen komen en een verschil kunnen maken als we ons uitspreken.

Dank aan Zack voor het geven van zijn mening over het belang van community action en voor het gebruik van zijn publieke profiel om dit te promoten.

Isaac Syred
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Isaac Syred
Isaac is een merk communicatie student met een passie voor alles wat met fitness te maken heeft. Hij heeft altijd een passie voor voetbal gehad, speelde op een hoog jeugdniveau en heeft 4 jaar aan competitief kickboksen gedaan. De afgelopen jaren heeft Isaac zich gefocused op het continu verbeteren in de sportschool, van zowel functional fitness als de meer bodybuilding-stijlen van trainingen. Hij is er sterk van overtuigd dat je altijd voldoende balans moet hebben in je leven en brengt zijn weekenden graag door met vrienden.
myprotein