Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Verlies nooit het zicht op de prijs | Lucy Turner over Forever Fit Zijn

Verlies nooit het zicht op de prijs | Lucy Turner over Forever Fit Zijn
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Elk nieuw jaar willen miljoenen mensen over de hele wereld de kans pakken om opnieuw te beginnen - zich focussen op ambitieuze resoluties die ze zichzelf hebben gesteld en religieus naar de sportschool te gaan ... tenminste de eerste paar weken.

Hoe graag we mensen ook in actie zien komen, bij Myprotein willen we afstand nemen van deze kortstondige, niet-duurzame mentaliteit van "nieuw jaar, nieuwe ik". Daarom vechten we terug met onze campagne, Forever Fit.

Omdat fitness niet gaat over snelle oplossingen, 30-dagen verhongeren of detox-diëten. Het is niet iets waarmee je jezelf in januari straft, en een nevenactiviteit voor de resterende 11 maanden van het jaar.

Het gaat over investeren in jezelf, mentaal en fysiek, voor de lange termijn.

Om ons te helpen deze boodschap te verspreiden, zochten we naar atleten en ambassadeurs die deze principes naleven en ademen - mensen die er voortdurend naar streven zichzelf, fysiek en mentaal, een beetje verder te duwen, dag na dag.

Lucy Turner is een van deze toegewijde individuen. Dit is haar verhaal.

Een passie nastreven

Lucy Turner is een 22-jarige zevenkampatleet uit Newcastle. Ze studeerde af aan Northumbria University met een eersteklas diploma in Toegepaste Sport, Oefening en Voeding, en woont nu in Loughborough als een full-time atleet.

Je zou kunnen zeggen dat ze voorbestemd was om een ​​sportcarrière na te streven, vanaf heel jonge leeftijd deed ze mee als turnster aan de City of Newcastle Gymnastics Academy, en gedurende haar hele periode op school geeft ze toe dat ze zo van elke sport hield die ze ook maar probeerde.

Tijdens haar zomervakantie zou ze deelnemen aan een vakantiekamp atletiekbaan, dat een verscheidenheid aan atletische disciplines bood om jonge mensen de kans te geven het onderdeel te vinden waar ze het beste in waren. De coaches zagen haar potentieel al snel en moedigden Lucy aan om te beginnen met trainen voor de zevenkamp - een combinatie van 7 baan- en veldevenementen, waaronder 100 meter hindernissen, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter sprint, verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Toen ze pas 13 jaar oud was, maakte Lucy wat een levensveranderende beslissing zou worden - stoppen met gymnastiek om zich goed te kunnen focussen op atletiektraining.

“Ik denk dat rolmodellen zo belangrijk zijn, vooral op jonger niveau. Jessica Ennis is onder andere iemand geweest die me echt heeft geholpen en geïnspireerd. ”

Fitness in haar leven inbouwen

Na haar keuze bleef Lucy alles geven voor training, terwijl ze tegelijkertijd haar studie bleef volgen. Op de universiteit legde ze de lat nog hoger - op de een of andere manier slaagde ze erin om colleges te volgen en te studeren rond twee deeltijdse banen en zes keer per week te trainen.

Ze gelooft dat het hebben van deze uitlaatklep voor training haar hielp op school, omdat het haar een pauze gaf van het studeren en een manier bood om de spanning los te laten. Tijdens drukke studieweken, wanneer ze deadlines had, geeft ze toe dat ze soms moeite had, maar het dwong haar om haar tijdmanagementvaardigheden te verbeteren.

"Toen ik ging zitten om mijn werk te doen, wist ik dat ik geen tijd te verspillen had, dus er kon geen vertraging zijn."

Ze moest veel van de sociale evenementen en avondjes uit opofferen, maar ze had veel vrienden die haar steunden en het haar gemakkelijker maakten.

Met tegenslagen omgaan

Hoezeer ze het ook laat klinken als erg gemakkelijk, Lucy's toewijding aan haar sportieve bezigheden is niet altijd een gemakkelijke rit geweest. Drie maanden voor haar 16e verjaardag kreeg ze de diagnose diabetes type 1, een ernstige, levenslange aandoening die invloed heeft op de insulineproductie en als bijgevolg op de glucosespiegel.

Deelname aan lichaamsbeweging en sport heeft invloed op de bloedglucosewaarden en dit kan veranderen, afhankelijk van het type oefening of sport. Matige training die een tijdje duurt, zoals fietsen of tempo hardlopen, kan een daling van de bloedglucosewaarden veroorzaken, maar oefeningen met een hogere impact zoals sprinten kunnen ervoor zorgen dat ze stijgen.

Dit maakt de aandoening nog moeilijker te beheren bij een zevenkamp, ​​omdat een zevenkamp uit zoveel verschillende bewegingen bestaat. Veranderingen in emoties en adrenalinepieken kunnen ook de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, wat een ander onvermijdelijk onderdeel is.. Dit heeft Lucy echter niet gestopt.

"Natuurlijk heb ik hoogtepunten en dieptepunten - en op sommige dagen voel ik me wel moe - maar meestal kan ik dit aan omdat ik zoveel van de sport houd."

Het belang van het hebben van een doel

Een belangrijk onderdeel van Lucy's succes komt neer op het feit dat ze altijd werkt aan een tastbaar doel. En met een concreet doel bedoelen we niet dat je een nieuwjaarsresolutie moet instellen die net zo vaag is als "Ik wil in vorm komen". We bedoelen specifieke, kortetermijndoelen waar je bewust naartoe kunt werken en hopelijk kunt bereiken.

Het gaat erom dingen op te splitsen in beheersbare brokken, in plaats van het hele project in één keer aan te pakken.

"Als het gaat om wedstrijden, concentreer ik me volledig op elk evenement, aangezien ik de uitkomst van de hele wedstrijd niet kan beheersen."

Net als wij gelooft Lucy dat het stellen van doelen een extreem krachtige techniek is die helpt om de motivatie en focus te vergroten - omdat het je een reden geeft om elke dag alles te geven.

Wat Forever Fit voor Lucy betekent

"Ik kan me mijn leven niet voorstellen zonder training. Sport helpt veel meer dan alleen de fysieke aspecten - het bouwt karakter op en ontwikkelt vaardigheden zoals analytisch denken, omgaan met druk, tijdmanagement, leiderschapsvaardigheden en het stellen van doelen.

Het heeft me geleerd hoe te reageren op tegenslagen en hoe optimistisch te denken.

Door sport heb ik een aantal fantastische mensen ontmoet met wie ik een passie deel. Het heeft me toegestaan ​​om de wereld rond te reizen, te doen waar ik van hou. Het heeft me de kans gegeven om naar scholen te gaan met als doel de toekomstige generatie te inspireren.

De Forever Fit-campagne sluit aan bij mijn persoonlijke kijk op het leven. Het draait allemaal om gedrevenheid en vastberadenheid, wat volgens mij noodzakelijk is voor alle succesvolle mensen. "

Klik hier voor meer informatie over Forever Fit.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein