Onze atleten

’s Werelds sterkste broers versus ’s werelds sterkste vegan

Als je hier al een tijdje rondloopt, ben je goed bekend met ’s werelds sterkste broers – Tom en Luke Stoltman. Samen hebben ze een behoorlijk cv, waaronder twee World’s Strongest Man-titels, Europe’s Strongest Man, Britain’s Strongest Man en vijf Scotland’s Strongest Man-titels – de prijzenkast moet worden versterkt…

Maar ze waren de laatste tijd niet alleen in de sportschool. Ze werden vergezeld door Harry Stoltman – hun broer en aspirant-strong man – en Jordan Mulligan, filmmaker en collega-lifter. Hij weerlegt alle geruchten dat veganisten niet zo sterk zijn als alleseters.

Terwijl Jordan zichzelf een lifter noemt in zijn Instagram-bio, is hij wel een beetje meer dan dat. Hij is een strong man in wording. Wat begon als, en tot op zekere hoogte nog steeds is, een hobby – Jordan kan serieus gewicht verleggen in sommige klassieke strong man bewegingen. En kan zelfs Tom, de ‘King of the Stones’, een run voor zijn geld geven.

Op een zonnige dag in Invergordon genoten de drie gebroeders Stoltman van een standaard deadlift-sessie, terwijl Jordan op zoek was naar een nieuw persoonlijk record of twee. De sportschool was gevuld met het geluid van kletterende platen terwijl halters werden geladen en gesjouwd door de jongens, allemaal werkend aan hun eigen doel voor de dag.

Harry streefde naar een deadlift van 220 kg voor drie sets van twee herhalingen. Luke nam hetzelfde gewicht aan voor vier sets van twee. En Tom ging voor vijf herhalingen van drie. De operatie liep als een goed geoliede machine, ze wisselden elkaar af en aan.

Het behalen van de PR

Aan de andere kant van de sportschool nam Jordan de zaken echter serieus. Als er ooit een tijd is om een ​​persoonlijk record te behalen, dan is het in de Stoltman-sportschool met de sterkste ter wereld die je aanmoedigt. Zijn deadlift-record was 270 kg. Zijn doel voor de dag was 280 kg en dat werd met gemak getild. Op dat moment besloot Jordan dat hij beter voor een tweede PR kon gaan – 300 kg.

Met de Stolties in zijn hoek en de belofte dat Tom veganist zou worden als hij het zou halen, stapte Jordan op de plaat en sloeg zijn tweede record van de dag. Aan jou Tom, wordt het een post-kerst Veganuary?

Met records onder zijn riem, vuur en plantaardige brandstof in zijn buik, ging Jordan naar de atlasstenen – zelfs ’s werelds sterkste man schokte. Zonder warming-up hief Jordan meteen een steen van 160 kg op – de blik op Toms gezicht zei alles. En zonder te loeren, tilde hij net zo snel een atlassteen van 210 kg op.

Tom bekende dat zelfs hij niet zo stenen verplaatst en nam zijn toevlucht tot het voor altijd verbannen van Jordan uit de Stoltman-sportschool. Hij maakte een grapje… denken we.

Bericht om mee naar huis te nemen

En daar hebben we het, ’s werelds sterkste veganist, bekroond door ’s werelds sterkste broers zelf. Als je over veganisme hebt gedebatteerd of naar Veganuary hebt gestreefd, neem dit dan als je teken. Je verliest geen kracht als je je eiwitinname en trainingsschema aanhoudt. Jordanië is hiervan het bewijs.

Het enige wat je nog hoeft te doen is Tom en Luke waarschuwen – pas op, Jordan komt misschien voor je titels.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.