Ga door naar belangrijkste inhoud
Mindset

Fit worden na het hebben van kinderen – het verhaal van Naomi | 8 Million Strong

Fit worden na het hebben van kinderen – het verhaal van Naomi | 8 Million Strong
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes
We vieren je. 8 miljoen doelen.Moeder van twee, Naomi Houldsworth-Gregson had nooit moeite gedaan om in vorm te blijven voordat ze kinderen kreeg. Na de zwangerschap  herkende ze zichzelf nauwelijks, dus besloot ze dat de enige weg vooruit een gevaarlijk caloriearm dieet was. Eenzaam, uitgeput en nog steeds niet blij met haar figuur, besefte ze dat ze een andere aanpak moest kiezen. Dit is haar verhaal.

“Ik had het geluk dat ik altijd slank ben geweest - ik hoefde niet op dingen te letten of te kijken wat ik at. Nadat ik de baby's had gekregen, ging iedereen ervan uit dat ik het ziekenhuis uit zou lopen met mijn spijkerbroek in maat 8, maar dit was helaas niet het geval. Ik zag er zelfs nog zwangerder uit na de baby dan vóór de baby. Ik denk dat er deze veronderstelling was dat het zou 'vallen' - ik weet niet eens wat dat betekent, maar dat gebeurde niet.

Het kwam op het punt dat ik mezelf niet meer herkende. Het was moeilijk, niet echt meer weten wie ik was, dus toen realiseerde ik me dat ik er iets aan moest doen. Niet alleen fysiek - maar voor mijn eigen welzijn.

Destijds wist ik niet wat de beste manier was om het aan te pakken, dus uiteindelijk ging ik voor die ‘quick fix’ en het verminderen van mijn calorieën - ik at slechts ongeveer 500 calorieën per dag. Het enige dat het deed was me overal overal mager maken, behalve mijn onderbuik, precies het gedeelte dat ik weg wilde hebben. Mijn onderbuik ging zelfs nog meer opvallen, omdat ik overal zo dun was.

Dat was echt een eenzame tijd. Ik had geen energie om te sporten, geen energie voor sociale activiteiten, geen energie om echt iets te doen, omdat ik zo weinig calorieën at.

Ik voelde me echt heel slecht. Ik besloot om er goed naar te kijken en er wat meer onderzoek naar te doen, en ik ontdekte dat ik mijn calorieën kon verhogen maar me wel aan een eiwitrijk dieet moest houden. Dat was de sleutel voor mij. Ik had toen heel veel energie en was in staat om actief en gezond te blijven. Dat heeft me echt weer op het goede spoor geholpen.

Netbal vinden is wat me een heel nieuw leven gaf. Ik zag er een advertentie voor die elke leeftijd, elke vaardigheid verwelkomde, waardoor ik dacht dat ik 2 vliegen in één klap zou doden - nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken terwijl ik weer actief bezig zou zijn.

Ik zou het zeker aanraden aan andere moeders - de meerderheid van ons team is moeders en ze zijn er dol op. Ik vind het geweldig omdat sommige mensen niet noodzakelijkerwijs graag naar de sportschool gaan, vooral als ze al niet zo zeker zijn van hun lichaam, het is niet altijd gemakkelijk om jezelf naar de sportschool te krijgen.

Maar netbal geeft je de kans om eruit te gaan en actief te zijn en veel moeders brengen zelfs hun kinderen naar de wedstrijden. Het is echt een goede manier om regelmatig te sporten.

Bovendien probeer ik thuis mijn eigen workouts te doen wanneer ik 20-30 minuten over heb! Dat kan het eerste zijn wat ik doe in de ochtend of' s avonds als de kinderen in bed liggen. Vaak betekent dat dat ik gewoon aan het sporten ben in mijn Tinkerbell-pyjama ... heel glamoureus.

Ik heb geleerd me niet zoveel zorgen te maken, vooral over mijn lichaam of over wat anderen denken. En dat ik alles wat beter had moeten onderzoeken voordat ik dingen probeerde, vooral voordat ik een extreem dieet volgde. Doe altijd eerst je onderzoek.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein