Ga door naar belangrijkste inhoud
Mindset

Alles opgeven voor zijn passie- Het verhaal van Peter

Alles opgeven voor zijn passie- Het verhaal van Peter
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes
Peter, afgestudeerd in sportwetenschappen in Sussex, deelt zijn passie voor fitness en vertrouwen in het eigen lichaam.  

Mijn passie voor fitness begon met sporten. Ik speelde rugby en voetbal, maar ik had een paar blessures opgelopen - het was altijd een vinger of een hand, dus ging ik over op gewichten tillen en begon een krachttraining routine. Toen werd ik verliefd op bodybuilding en dat is wat ik de afgelopen 3-4 jaar heb gedaan.

Ik train waarschijnlijk meer dan ik zou moeten doen in termen van volume, maar ik ben zelfstandige, dus werk ik meestal helemaal alleen, dus de sportschool is voor mij ook een sociale setting. Ik hou ervan mijn sessie af te ronden en te zien wie er in de buurt is. Dat is waar ik mijn meeste sociale interacties heb.

Vanaf mijn coachingstijd was het enige dat me duidelijk is geworden is dat geen twee lichamen hetzelfde zijn. Wat voor mij werkt, zou niet perse voor jou werken en het zou niet werken voor iemand die zelfs precies mijn gewicht en lengte heeft. Iedereen is anders en het heeft me waarschijnlijk 3 jaar gekost om te weten waar mijn lichaam goed op reageerde en waar het niet goed op reageerde.

Een van mijn favoriete personen is Chessie King, die eigenlijk alleen maar over zelfvertrouwen en lichaamsbeeld gaat en het maakt eigenlijk niet uit hoe je eruit ziet, zolang je tevreden bent met wat je ziet. Ik denk dat het echt belangrijk is voor de fitnessbranche dat we het stereotype laten verdwijnen en accepteren dat wat een goed lichaam is voor de ene persoon, geen goed lichaam is voor de ander.

Ik zou zeggen dat lichaamsdysmorfie waarschijnlijk vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen. Misschien is dat een bevooroordeeld beeld, maar het aantal mensen, vooral mannen, dat een andere persoon in de spiegel ziet is enorm. Je kijkt naar hen en wat je ziet is "wauw" maar dat is niet wat zij zullen zien.

Ik begon op de Instagram-route, maar wat je op Instagram ziet, is een foto en een foto kan worden bewerkt en een foto kan veranderen. Je kunt een video niet op diezelfde manier Photoshopen.

We zijn begonnen met ons YouTube-kanaal, we zitten er vier weken in. Het heet That's The NRG. Het is een fitness en lifestyle YouTube kanaal die ik heb gemaakt met mijn beste vrienden, Jermaine en Lewis. Het draait allemaal om het aanmoedigen van positieve energie.

We laten mensen zien wat mogelijk is en wat andere mensen doen, of het nu gaat om gymnastiek, bodybuilding of atletiek, dat er voor iedereen een optie is om aan fitness te doen en er vooral van te genieten.

Er zijn veel influencers die een oprechte passie hebben om mensen te helpen. Je kunt ook veel goede ideeën krijgen van sociale media, maar ik zou alleen niet te snel beginnen. Begin op een niveau waarvan je weet dat u hiermee kunt doorgaan, omdat de langere termijn belangrijker is dan de komende twee of drie weken.

Mijn diploma in sport- en bewegingswetenschap heeft me echt geholpen om een ​​goed begrip te krijgen van de werkelijke behoeften van het lichaam, vooral rond training, omdat het sportwetenschap is in plaats van alleen biologie of voeding. Het is allemaal gerelateerd aan de atleet en hoe ze het beste kunnen herstellen. Het gaf me een heel goed begrip van niet alleen trainingstechnieken, maar ook herstel.

Supplementen die ik neem? Ik stuur je een foto van de kast omdat deze behoorlijk uitgebreid is! Mijn eerste is wei-eiwit omdat het goedkoop en handig is en het natuurlijk heerlijk smaakt. Ik neem glucosamine meestal voor gewrichtsbescherming en omega's en vitamine C - alles om de ontsteking rond de spieren en de gewrichten te verminderen.

Het zijn de supplementen die ik altijd zou aanbevelen wanneer ik aan het coachen was. Of je nu oud bent en de vloeistof rond de gewrichten begint op te drogen, of als je jong bent en je wilt gewoon een beetje maar meer ondersteuning rond de gewrichten, neem het. Hoe langer je kunt trainen, hoe beter je er op de lange termijn uit zal zien.

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein