Mentale kracht

Ambassadeurs vertellen hoe ze zelfvertrouwen kweken

Het jezelf verplaatsen van het cardiogedeelte naar het gedeelte met die enge gewichten kan de meest vervelende taak in de sportschool die dag zijn. Klopt mijn techniek? Kijken mensen naar mij? Zijn mijn leggings squat proof – we begrijpen het. De sportschool moet een ontsnapping zijn en een plek om ons bloed te laten pompen, niet een plek om je zelfbewust en onzeker te voelen.

Om de empowerment van vrouwen deze Power Week te vieren, hebben we enkele van onze vrouwelijke ambassadeurs gevraagd waarom ze zich zelfverzekerd voelen, om jou straks ook weer met een boost zelfvertrouwen de sportschool in te laten gaan.

Plannen, plannen, plannen

Wat kan er mis gaan als je een goed plan hebt? Een solide plan kan je hoe dan ook helpen op het goede spoor te blijven, ongeacht hoe ongemakkelijk je je af en toe voelt. Als alternatief dient een goede outfit niet alleen als een grote motivatie, je kunt je outfit ook aanpassen aan je training – niet die doorschijnende leggings.. Onze ambassadeurs plannen ook graag…

Elle Edwards

“Ik hou van een goed plan! Als ik niet plan wat ik aan het doen ben, heb ik vaak een slechte sessie en verspil ik tijd met scrollen op mijn telefoon of dagdromen. Het hebben van een strakke routine die me doet zweten en branden op de juiste plaatsen laat me in de zone komen en geeft me een geweldig gevoel! Een cute Myprotein fit en boss playlist helpt ook.”

Hanh Dinho

“Ik geloof er heilig in  dat wanneer je er goed uitziet, je je goed voelt, en voor mij betekent dat een hoge paardenstaart en het dragen van leuke, felle kleuren! Soms moet je gewoon je favoriete leggings aantrekken, die paardenstaart strakker maken en aan het werk gaan! Deze mentaliteit hebben als ik aan een training begin, heeft elke keer voor mij gewerkt ”

Zelfliefde is altijd de beste liefde

Waarom missen we vertrouwen? Vaak is het omdat we bevestiging van anderen zoeken, maar als we weten wie we zijn, wat maakt het dan uit wat iemand anders denkt? Vertrouwen komt van binnenuit, je hoeft het alleen maar te vinden. Onze ambassadeurs waren het hier volledig mee eens..

Elle Edwards

“Vergelijk jezelf alleen met je vorige zelf. Je bent precies waar je moet zijn en heb vooral vertrouwen in het proces.”

Hanh Dinho

“Verander het verhaal – onzekerheden en negatieve zelfpraat zijn manieren waarop we ons potentieel saboteren. We moeten onze gedachten herformuleren, zodat ze voor ons werken, en niet tegen ons!”

Lesley Fernandez

“Ik moest veranderen van mijn ergste criticus naar mijn grootste supporter, zelfs als ik de positieve dingen die ik aan het begin over mezelf zei niet geloofde… Ik stop ook met mezelf te vergelijken met onrealistische schoonheidsnormen. Ik concentreerde me erop de beste versie van mezelf te zijn, niet wie ik dacht dat ik zou moeten zijn.”

Marisa Turner

“Geef jezelf dagelijks complimenten. Vertel jezelf wat je leuk vindt aan jezelf en focus op je sterke punten. Als we ons concentreren op het liefhebben van onszelf, krijgen we meer vertrouwen in ons hele wezen.”

Onze ambassadeurs hebben hun liefde voor zichzelf gevonden, nu is het jouw beurt. Zelfliefde staat gelijk aan zelfvertrouwen.

Doe een stap terug

Het is heel gemakkelijk om jezelf te vergelijken met de mensen om je heen. Mensen met een hogere PR, mensen met meer vertrouwen, de lijst kan maar doorgaan. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alles weet over de mensen om je heen, dus hoe zou je dan überhaubt een goede vergelijking kunnen maken? Dat kan niet. Onze ambassadeurs hebben dit leren beheersen…

Hanh Dinho

“Stel meetbare doelen en bewaak je voortgang – stel doelen die kwantificeerbaar zijn! Cijfers liegen niet en het kan zo’n boost voor je zelfvertrouwen zijn als je ziet hoe ver je bent gekomen!”

Lesley Fernandez

“Als ik een nieuw PR haal of wanneer iemand zijn best doet om met mij mee te komen in de gym, betekent dit dat mijn harde werk merkbaar is”

Marisa Turner

“Accepteer volledig waar je bent – wetende dat je misschien nog werk te doen hebt, maar zie ook hoe ver je bent gekomen. Zelfacceptatie kan je helpen een nieuw perspectief op jezelf te ontwikkelen dat kan leiden tot meer zelfvertrouwen.”

Laat je niet meeslepen door vergelijkingen. Focus op jezelf, je verbeteringen, hoe ver je bent gekomen en hoe je je doelen gaat bereiken.

Quote of the Day

Elle Edwards

“Buiten je comfortzone is waar groei plaatsvindt. Door dingen te doen die je bang maken, zul je groeien en zelfverzekerder worden.”

Bericht om mee naar huis te nemen

Houd deze toptips van onze ambassadeurs in gedachten, confronteer je angsten en stap in dat krachtgedeelte met je hoofd omhoog en hip-thrust naar hartenlust. Zolang je gelukkig bent en doet waar je van houdt, maakt het niet uit wat iemand anders denkt. You go girl!Monica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.