0 Winkelmandje

Er zijn op dit moment geen producten in jouw winkelmandje

Recepten

Peri Peri Chicken Fakeaway

Zin in een heerlijk fastfood recept dat tevens gezond is?!.

Of je nu probeert om betere eetgewoonten of bestedingspatronen te creeëren, wij hebben de perfecte fakeaway-oplossing om je trek in fastfood te verhelpen.

Dit heerlijke, zelfgemaakte Peri Peri-recept van Niall Kirkland is net zo lekker als het echte werk – en het kan vanuit het comfort van je eigen huis worden gemaakt. Absoluut vol van smaak, kun je ervoor kiezen om de marinade zo pittig te maken als je wilt door gewoon meer of minder van de pepers toe te voegen (Citroen & Kruidenliefhebbers dit is voor jullie).

Ideaal voor een traktatie op vrijdagavond om je weekend goed te beginnen. We garanderen dat dit recept snel een favoriet zal worden in jouw huishouden.

Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de Peri Peri-saus:

  • 2 zoete rode paprika’s (fijngehakt)
  • 1 rode ui (fijngehakt)
  • 1 citroen (gehalveerd)
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels. extra vergine olijfolie
  • 1 handvol basilicum (gehakt)
  • 1 eetl. oregano
  • 1 eetl. paprika
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 Bird’s Eye-pepers (elke rode chili is prima)
  • 4 kipfilets (butterflied)

Voor de Peri-gezouten chips:

  • 1 kg Maris Piper aardappelen (in frietjes gesneden)
  • 2 eetlepels. kokosolie (gesmolten)
  • 1 theelepel. paprika
  • 1 theelepel. knoflook korrels
  • ½ theelepel. chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak

Serveersuggesties:

  • 4 maïskolven
  • Salade

Methode

Om de kip te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
  2. Voeg de rode paprika, rode ui, citroen en knoflook (gewikkeld in aluminiumfolie) toe aan een ovenschaal. Smeer 1 eetlepel olijfolie in, breng op smaak met kruiden en bak gedurende 30 minuten.
  3. Breng na het bakken over naar een blender, samen met de resterende 2 eetlepels olijfolie, basilicum, oregano, paprika, chili, zout en peper en blitz tot een gladde massa.
  4. Doe de kipfilets in een grote kom en bedek met de Peri Peri-saus. Masseer de saus in de kip, dek de kom af en laat minimaal 3 uur (bij voorkeur een nacht) marineren.

Koken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
  2. Schil en snijd je aardappelen in frites en plaats ze in een grote pan met kokend water om 10 minuten voor te koken. Laat uitlekken en breng over naar een bakplaat.
  3. Voeg de gesmolten kokosolie toe, meng goed om ervoor te zorgen dat alle frites bedekt zijn en bak gedurende 45 minuten of tot de frites goudbruin en krokant zijn.
  4. Verhit als de frietjes 30 minuten in het vlees zijn een antiaanbakpan of gietijzeren bakplaat en voeg de gemarineerde kipfilets toe. Kook ongeveer 5 minuten aan elke kant, zorg ervoor dat de kip helemaal gaar is en niet roze in het midden.
  5. Als de frites gaar zijn, doe je ze in een grote kom en voeg je de paprika, knoflookkorrels, chilipoeder toe en breng op smaak. Meng alle kruiden goed door elkaar zodat je frietjes gelijkmatig bedekt zijn.
  6. Serveer de Peri Peri-kip en Peri-gezouten frietjes met een side dish naar keuze (Niall gaat voor een maïskolf en salade) – en geniet ervan!

Probeer deze fakeaway recepten ook:

BBQ Chicken Pizza Met Knoflook & Herb dip | Fakeaway Recepten

Recepten

BBQ Chicken Pizza Met Knoflook & Herb dip | Fakeaway Recepten

2020-03-14 06:00:23van Lauren Dawes

Chicken Katsu Curry Fakeaway

Recepten

Chicken Katsu Curry Fakeaway

2020-07-13 06:00:46van Lauren Dawes

Sticky Asian Wings & Healthy Slaw | Fakeaway Recepten

Recepten

Sticky Asian Wings & Healthy Slaw | Fakeaway Recepten

2020-04-19 06:00:32van Lauren Dawes



Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.