Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Geen goede mixer? Geen probleem! 3 goedgekeurde sappen die iedereen kan maken

Geen goede mixer? Geen probleem! 3 goedgekeurde sappen die iedereen kan maken
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Er zijn maar weinig dingen die de voldoening overtreffen die je krijgt als je eten eet dat je zelf hebt gemaakt - en wat is een betere manier om de dag te beginnen dan met een kopje vers geperst sap à la jezelf?

Of je nu nog niet eerder hebt geprobeerd om je eigen sap te maken vanwege het ontbreken van een goede mixer, of je bent juíst een sapprofessional, maar je haat het om die mixer schoon te maken, deze ideeën zullen je helpen.

Hier lees je hoe je een glas vers vruchtensap maakt zonder dat je een superdure mixer nodig hebt!

 

Het proces

Begin met het bereiden van de ingrediënten. Dit kan verschillen afhankelijk van het gebruikte voedsel, maar zal over het algemeen het uitzaaien, het verwijderen van de schil en het grof hakken in kleinere stukjes omvatten.

Nu is het tijd om te blenden. Doe alle ingrediënten in een snelle blender en blitz tot een gladde massa.

De volgende stap is waar je de resultaten zult zien. Breng het mengsel over naar een fijne zeef (de gaten moeten fijn zijn om te voorkomen dat de dikkere pulp er doorheen gaat) en gebruik de achterkant van een lepel om het sap in een kom te doen, of gebruik een mousseline-doek om het sap eruit te persen en laat de pulp achter.

... en serveer! Giet het sap in een glas en drink nog dezelfde dag op!

 

De sappen

Hier zijn drie heerlijke sappen die je vandaag nog kunt maken. Succes!

1. The Classic

Dit is een heerlijke klassieke sinaasappelsap.

Je zal nodig hebben:

 • 2 sinaasappels, geschild en in driehoeken gesneden
 • 1 limoen, schil en pitjes verwijderd
 • 100 ml water

 

Het is geen geheim dat sinaasappels boordevol vitamine C zitten, maar wist je ook dat deze citrusvrucht een goede bron is van vitamine A, verschillende B-vitamines en calcium? Gecombineerd met limoenen om de zoetheid van de sinaasappel te verminderen, helpt dit sap bij het normale energiemetabolisme om je op weg te helpen met je trainingen.

 

2. The Wake-Up Call

Stel je een minder intense gembershot voor en dit is wat je krijgt.

Je zal nodig hebben:

 • 1 appel, geschild en klokhuis
 • Duimvormig stuk gember, geschild
 • ½ citroen, geschild en zonder zaadjes
 • 100 ml water

 

Historisch gezien een uiterst zeldzame en gewilde specerij, is gember nu een veel voorkomende specerij in veel huishoudens en werkt het als een natuurlijke ontstekingsremmer. Terwijl het hoge vitamine C-gehalte van de citruscitroen de normale gezondheid van ons immuunsysteem ondersteunt, brengt de smaak de concentratie van de gember in evenwicht en snijdt door de zoete appel.

 

3. The Indulgent One

De romigheid van de peer en de uitgesproken smaak van de kaneel helpen de scherpte van de veenbessen weg te nemen.

Je zal nodig hebben:

 • 1 peer, geschild en klokhuis
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel honing
 • 80 g veenbessen,
 • ½ appel, geschild en klokhuis
 • 100 ml water

 

Veenbessen worden vaak geassocieerd met een vermindering van ongemak als gevolg van UTI's, maar je realiseert je misschien niet dat deze rode bessen ook veel vitamine C bevatten om je cellen te beschermen tegen schade door antioxidanten. Het toevoegen van natuurlijke honing maakt de scherpte van deze bessen beter verteerbaar als je liever een zoetere smaak hebt, en de kaneel voegt een herfstachtig tintje toe.

 

De pulp

Als je je afvraagt ​​wat je met de overtollige pulp moet doen, waarom probeer je het dan niet op te warmen en te serveren met een kom hete pap? Of meng de pulp in je volgende batch eiwitpannenkoekjes om ze een fruitige boost te geven!

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Deze snelle en eenvoudige recepten zijn gemakkelijk te repliceren met andere ingrediënten. Als gember niet jouw ding is, waarom ruil je het dan niet in voor een andere exotische specerij die je smaakpapillen prikkelt?

Welke ingrediënten je ook kiest om in een sap te persen, het proces wordt goed beloond met een verfrissende, voedzame drank om je de hele dag door te helpen.

Genoten van deze recepten? 
Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein