Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Creamy Lemon & Thyme Chicken

Creamy Lemon & Thyme Chicken
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Je zult de hele dag uitkijken naar de lunch met deze heerlijke meal prep.

Deze kip met citroen en tijm is de perfecte maaltijd om je voor te bereiden op de aankomende week. Het is een heerlijk eenvoudig recept dat boordevol smaak zit - één voorproefje van die lichte, romige saus en je bent verkocht, geloof ons.

Voor een supervoedzame en uitgebalanceerde maaltijd raden we aan om te serveren met Tenderstem broccoli en vers gekookte, luchtige quinoa. Als alternatief is dit gerecht ook geweldig voor een avondmaaltijd die je kunt delen met vrienden en familie, serveer gewoon rechtstreeks uit de pan met veel knapperig brood.

Serveert 6

https://youtu.be/3_gy8LwMESc

 

Ingrediënten

  • 2 theel. verse tijm
  • 2 theel. gemengde kruiden
  • Zout & peper naar smaak
  • 6 kippendijen zonder botten & vel
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml crème frache
  • Citroenschijfjes
  • Verse tijm
Serveersuggesties:
  • Quinoa (ongeveer 50 g per portie)
  • Malse broccoli

Methode

  1. Maak eerst de kruiden door de verse tijm, gemengde kruiden, zout en peper in een kommetje te mengen. Strooi royaal over je kippendijen, zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn en bewaar eventuele resterende kruiden opzij om later te gebruiken.
  2. Voeg vervolgens de olie toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Voeg, zodra het heet is, de kippendijen toe en bak een paar minuten aan elke kant. Ze moeten krokant en bruin zijn aan de buitenkant en volledig gaar van binnen (zonder roze stukjes). Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Voeg in dezelfde pan waarin je de kip hebt gekookt de ui en knoflook toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens het citroensap, de kippenbouillon en de resterende kruidenmix toe, roer goed om te combineren en laat een paarminuten borrelen.
  4. Voeg de crème frache toe, roer door en kook nog 2-3 minuten om in te dikken. Doe dan de kippendijen weer in de pan en laat een paar minuten opwarmen.
  5. Haal van het vuur en garneer met verse schijfjes citroen en een snufje tijm. Serveer met quinoa en geniet er meteen van of maak een portie voor je mealprep voor de week. Heerlijk.

Voedingswaarde informatie

Calorieën227
Totaal vet14g
Totaal koolhydraten5g
Eiwit21g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein