Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Waarom transformatiefoto’s BS zijn

Waarom transformatiefoto’s BS zijn
Emily Wilcock
Schrijver en Expert10 maand Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Transformatie foto's. Het online delen van voor en na foto's van klanten is de go-to marketingstrategie voor personal trainers.

Hoewel hier niets mis mee is, zijn ze niet voor iedereen. Ze zijn ook niet vereist voor elke fitness journey.

PT Siobhan O'Hagan legde op Instagram uit waarom ze geen transformatiefoto's van haar klanten deelt en waarom de foto's met een korreltje zout moeten worden bekeken.

1. Dramatische transformaties kunnen ongezond zijn

Dit is zeker niet het geval voor alle transformaties die je online ziet, maar er kunnen een aantal tussen zitten die ongezond zijn. Drastische veranderingen in het uiterlijk kunnen worden toegeschreven aan onhoudbaar gedrag en onrealistische manieren om doelen te bereiken. Overweeg altijd hoe verandering tot stand is gekomen en steun gezonde, duurzame gewoonten.

2. Jij bent het niet

Je moet dus geen foto's nemen voor de nominale waarde. Matt Morisa brak zelfs uit hoe hij de 'perfecte' Instagram-foto moest maken - en hij weet waar hij het over heeft.

Hetzelfde geldt voor transformatiefoto's. Elk lichaam is anders – mensen slaan vet op verschillende manieren op, bepaalde spiergroepen zijn sterker, stofwisselingssnelheden verschillen, energieniveaus en energieverbruik zijn compleet anders. Met andere woorden, streef niet naar de transformatie van iemand anders - focus gewoon op jezelf en wat je lichaam nodig heeft.

3. Druk van ‘perfecte’ transformatie

Nadat een 'indrukwekkende' transformatie is bereikt en vastgelegd, kan de druk die cliënten voelen om er op een bepaalde manier uit te zien toenemen, wat kan resulteren in een slecht lichaamsbeeld en negatieve zelfpraat.

4. Voordat foto's het label 'slecht' krijgen

Transformatiefoto's vertrouwen erop dat de tweede afbeelding er anders uitziet dan de eerste. De connotaties hierachter suggereren echter dat de eerste foto 'slecht' was. Nogmaals, dit kan nutteloze stereotypen in stand houden en in sommige gevallen schadelijke lichaamsbeelden bevorderen. Motivatie is altijd beter als het gaat om het liefhebben van je lichaam, niet om het te straffen voor het niet voldoen aan een subjectieve norm.

Doelen zijn niet altijd fysiek. Sporten om je gewoon beter te voelen, is niet in een beeld vast te leggen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Er zijn een paar belangrijke lessen om mee naar huis te nemen. Ten eerste zijn transformatiefoto's optioneel - ze kunnen een geweldige manier zijn om de voortgang te meten, maar als ze niet goed bij je passen, maak er dan geen. Ten tweede, neem alle transformatiefoto's die je online ziet met een korreltje zout - het is niet noodzakelijkerwijs duurzaam bereikt en het is niet noodzakelijkerwijs mogelijk voor je lichaam om er hetzelfde uit te zien. Ten slotte zijn de voordelen van fitness en voeding niet alleen fysiek, dus raak hier niet te verstrikt in.

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
myprotein