Onze atleten

Actieve rustdag Strongman-stijl | 45 Deadlifts, Push Presses & Keg Swings

Ze gaan samen als zout en peper, yin en yang, clear whey en water – het zijn Tom en Luke Stoltman. Een andere bekende combinatie die je misschien kent, is kracht en conditie. De broers hebben zich op het laatste gefocust ter voorbereiding op de aanstaande World’s Strongest Man.

Op woensdag herstellen de broers. Maar dit betekent niet licht rekken en wat cardio. Rustdagen voor ’s werelds sterkste broeders zijn van een heel ander niveau.

Conditionering is wat er op het blikje staat: conditioneer je lichaam voor je sport. De broers verwachten veel op endurance gebaseerde evenementen bij World’s Strongest Man, dus hun routine is hierop afgestemd.

De routine

  • 21 deadlifts
  • 21 keg swings
  • 21 push presses
  • 15 deadlifts
  • 15 keg swings
  • 15 push presses
  • 9 deadlifts
  • 9 keg swings
  • 9 push presses

En als de sterkste broeders ter wereld deden ze het niet alleen. Ze deden deze ene tag-team-stijl, afwisselend tussen herhalingsreeksen. Tom ging eerst en voltooide 21 herhalingen van elke oefening, daarna was het de beurt aan Luke. En ze herhaalden totdat ze de routine hadden voltooid. En geen verrassing, Tom deed het allemaal in zijn kenmerkende Crocs.

Maar dat was niet helemaal het einde van “Wet Wednesday” – ze moesten een paar sets van 40 seconden dead-hangs doorstaan ​​voordat ze klaar waren…..

Conditionering helpt de broers om sneller te herstellen. Als ze hun hartslag kunnen verlagen na de conditioneringssets, kan dit hen helpen bij hun uithoudingsevenementen. Het zorgt ook voor hun hart en houdt hun cardiovasculaire gezondheid op peil. Klinkt als een win-win, echt, hoe slopend het ook is.

Bericht om mee naar huis te nemen

Je kunt niet fout gaan met het conditioneren van je lichaam voor de door jou gekozen trainingen. Vooral als je een strongman bent – deze uitdagingen eisen hun tol. Maar we kunnen één ding zeggen: dit is niet ons idee van een rustdag.

Vond je dit artikel interessant?

BEKIJK DIT OOK:

Tom Stoltman Schotland’s Eerste World’s Strongest Man Winnaar

Onze atleten

Tom Stoltman Schotland’s Eerste World’s Strongest Man Winnaar

2021-07-03 14:00:50van Monica Green

Tom Stoltman wint de titel van de sterkste man van Groot-Brittannië en maakt belofte voor 2022

Onze atleten

Tom Stoltman wint de titel van de sterkste man van Groot-Brittannië en maakt belofte voor 2022

2021-10-31 20:00:12van Emily Wilcock

Tom Stoltman wil 'back-to-back-kampioen' worden | Tom's ROAD to G.O.A.T.

Onze atleten

Tom Stoltman wil 'back-to-back-kampioen' worden | Tom's ROAD to G.O.A.T.

2021-11-01 09:00:36van Monica GreenEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.