Gooi de kip en rijst weg – het is het kalkoenseizoen. Als je nu al zin hebt in dat Kalkoen-kerstdiner, zoek dan niet verder dan dit smakelijke recept voor het maken van je maaltijden.
Alleen omdat het de feestdagen zijn, betekent niet dat je je dieet ook helemaal moet ontsporen. Neem onze Zero Noodles voor een caloriearm, koolhydraatarm alternatief voor je normale noodles.
Onze Zero Noodles zijn gemaakt met glucomannan waarmee je die hardnekkige kilo’s kunt laten verdwijnen en ze zitten ook nog eens boordevol vezels – een belangrijk onderdeel van elk dieet.
Dus waar wacht je op? Geniet van deze heerlijke noedelschotel met kalkoen.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 pakketten Zero Noodles
- 500 g magere gemalen kalkoen
- 2 eetlepels. sesamolie
- 2 eetlepels. donkere sojasaus
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetl. cider azijn
- 2 eetlepels. Suikervrije zoete chilisaus
- Lente-uitjes
- Sesam zaden
Methode
- Klop 1 el. van de sesamolie met de pindakaas, sojasaus, knoflook, ciderazijn en zoete chilisaus en zet apart.
- Verhit de resterende sesamolie in een pan en kook het kalkoengehakt tot het gaar is (ongeveer 8-10 minuten).
- Giet de Zero Noodles af en voeg ze toe aan de pan en kook nog twee minuten.
- Voeg de saus toe en roer goed zodat de noedels en kalkoen gelijkmatig bedekt zijn.
- Garneer met gehakte lente-uitjes en sesamzaadjes.